VII. NEMZETKÖZI KISÉRI NAPOK

 

2003. június 6. (péntek)

 

 

 

Három napon keresztül ünnepelt Szentes Kisér-i városrésze, mert 2003. június 6-8 között rendezték meg a VII. Nemzetközi Kiséri Napokat.

 

 

 

A rendezvény vendégeit Szirbik Imre polgármester köszöntötte 2003. június 6-án, majd a VII. Nemzetközi Kiséri Napokat Farkas Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

 

 

A megnyitót követően mutatkozott be egy fiatalokból álló, fiatal együttes a Mosoly csoport.

 

 

 

A küzdősportok és a harcművészetek rajongói megismerkedhettek Wing Tsun Kung-fu-val.

 

 

Három napon keresztül rengetek jégkrém és egyéb ajándéktárgy talált gazdára, amelyet a két műsorvezető Laki Rózsa és Hortobágyi Gyula reklámjátékokon osztott ki.

 

 

DAISY esküvői ruhabemutató sok fiatal hölgynek megdobbantotta a szívét.

 

 

 

 

 

Az első nap sztárvendége: Krisz Rudolf

 

Sokaknak ismerős lehet Krisz Rudolf arca, nem véletlenül. 1999-ben ugyanis közönségdíjas lett a BRAVO GIRL Tini Boys & Girls választáson.

Az egykori szépségverseny győztes alig múlt 21 éves, de már két nagylemezzel is büszkélkedhet. Nagy ügy - mondják a rosszakarói. Csakhogy Rudolf mindkét nagylemeze aranylemez lett! Ráadásul nemcsak az éneklést, de sok esetben a dalszerzést is magára vállalta a fiatal kedvenc. Harmadik nagylemezén pedig minden dallamot ő jegyez!

 

 

 

 

2003. június 7. (szombat)

 

 

 

A Kiséri Napok második napján KISÉRI VÁGTA címmel  határok nélkül a cigánysággal az EU-ba vetélkedőn mérhették össze tudásukat a fiatalok.

 

 

A népzenei műsorok váltották egymás a színpadon ezen a délutánon. (A szentesi Nyugdíjasklub énekkara énekel, A Derekegyházi Rozmaring Dalkör műsora, Fábiánsebestyéni Rózsa Kórus műsora, Sorsvirágok Együttes (Megzenésített versek Szlovákiából))

 

 

 

Az Árpád utca óvoda óvónői által készített dísz- és ajándéktárgyakat vásárolhatták meg a kilátogatók, és ezzel gyarapíthatták az óvodai alapítvány kasszáját.

 

 

 

Ezen a napon két színházi előadást tekinthetett meg a közönség a Budapesti Utcaszínház előadásában.

 

 

 

Óz, a nagy varázsló – zenés mesejátékkal kedveskedtek a utcaszínészek a gyerekeknek.

 

 

 

 

Napkerék Cigányfolklór Együttes műsora igazi hangulatot varázsolt a színpadra.

 

 

 

 

Napnyugta előtt Baranyi Ferenc: A lónak vélt menyasszony című vásári komédia következett a műsoron, amelyet szintén a Budapesti Utcaszínház adott elő.

 

 

 

 

 

 

A Mosoly csoport műsora után lépett fel a NEO-TONES.

 

 

A négytagú együttes 2001 végén alakult. A tagoknak nem kellett sokáig ismerkedniük egymással, hiszen kicsi koruk óta rendszeresen találkoztak a Neoton Família koncertjein a színfalak mögött és a nézőtéren. Szüleik ugyanis a legendás együttesben zenéltek és ők, amikor csak lehetett, ott lábatlankodtak a turnékon körülöttük.

 

 

 

Pásztor Patrícia és Noémi Virág szülei Pásztor László és Hatvani Emese, az együttes szövegírója. Jakab György édesapjától, a sajnálatosan korán elhunyt fantasztikus billentyűs-énekestől a hangszínét és tehetségét igen, a robusztus termetét kevésbé örökölte. A dobnál pedig ki lenne más, mint a mókamester Bardóczi Gyula fia, Gábor. Ők négyen rendkívül különböző egyéniségek ugyan, de összetartja, összekovácsolja őket a zene szeretete.

 

 

A Neo Tones tehát nem egy, a manapság oly divatosan „casting" által összeállított együttesek közül, hanem zenészek zenész csemetéinek a közös szárnypróbálása. Négy egyenrangú szólista, akik közül mindenki mást és mást tud hozzátenni a közös munkához, amely egyikük nélkül sem tudna létrejönni.

 

 

2003. június 8. (vasárnap)

 

 

Vasárnap délután az óvodai és iskola műsorszámok után bemutatkozott a nagyközönségnek a Zenthus János Hagyományőrző Egyesület.

 

 

 

A kis csapat haditorna bemutatója után az érdeklődők megismerkedhettek a bemutatón használt (forgatott) fegyverekkel.

 

 

 

Pengető Citerazenakar műsora után ...

 

 

 

... Dömsödi Teréz főszervező köszöntötte a rendezvényre ellátogató Újszentes-i (Románia) polgármestert és a nézők soraiban helyet foglaló finn testvérvárosi delegáció (Kaarina) tagjait.

 

 

 

 

 

A Szilver TSE táncbemutatója után, és a tombolasorsolást követően a színpadra lépett a V-TECH együttes, akik műsora után tűzijáték zárta a VII. NEMZETKÖZI KISÉRI NAPOK-at.

 

Szentes, 2003. 06. 10.