Katonai attasék látogatása

a szentesi műszaki dandárnál

 

A Magyarországra akkreditált katonai attasék testülete 2003. június 13-án rövid kirándulás keretében meglátogatta a MH. 37. II. Rákózci Ferenc Műszaki Dandárt Szentesen. Tizenhét ország (román, cseh, francia, svéd, orosz, szerb, szlovén, görög, ukrán, török, kínai, svájci, holland, horvát, angol, osztrák, német) húsz katonai attaséja vett részt a dandár látogatáson.

 

 

 

Kovács István ezredes a dandár megbízott parancsnoka fogadta a szentesi repülőtéren a két MI-8-as helikopterrel érkezett katonai attasékat, akik a laktanyába látogattak el elsőként, és az ezredes úr tájékoztatta a magyar hadsereg szerkezeti átalakításáról, a szerződéses haderő jelenlegi állapotáról a vendégeket.

 

 

 

Az attasék a laktanyai látogatás után katonai bemutatóra utaztak a szentesi Tisza partra.

A nagy hőségben mivel is fogadják a vendégeket, ha nem egy kis tisztított Tisza vízzel!

 

 

A mondás is azt mondja: "Ki a Tisza vizét issza, annak szíve vágyik vissza."

 

 

Cölöpverő bemutató

 

A bemutatón megtekinthették a dandárnál alkalmazott technikákat.

 

 

Pontonhíd építés gyakorlatban.

 

 

 

Az attasék itt tekinthették meg azt a technikát, amelyet a műszaki dandár alkalmazott a Parlament előtt 2003. március 14-én megépített Európa hídon is.

 

 

 

A látogatás végén a vendégek is vízre szálltak. mindenkinek fel kellett vennie a kötelező "terepszínű" mentőmellényt.

 

 

 

Amíg a vendégek a vízen voltak, addig sem pihentek a szárazföldön a katonák, hanem bemutatták, hogyan is kell a szárazföldi harci járműveket vízen szállítani.

 

 

 

 

 

 

A szárazra kiérkezve további technikai bemutatók után a jól megérdemelt ebédet követően elutaztak a vendégek a MI-8 helikopterekkel, úgy ahogyan érkeztek. 

Szentes, 2003. 06. 16.