Ilyen volt, ilyen lett

 

 

 

A két fenti kép között hét különbség van, amelyet könnyen észrevehetünk! (Három zászló és 4 tő virág!) A képek elkészülte között viszont két nap a különbség.

Az Európa Party tiszteletére rendbe tették a városi kertészek az Eszperantó fahídon található virágtartókat. Ezekből a virágtartókból csaknem két nap alatt eltűntek a virágok. A kertészek és a környéken lakók elmesélték, hogy amikor kiültetik ide a virágokat, a következő napon már nem kellett menni locsolni, mert már el is tűntek. Sokan arra tippelnek, hogy valaki, vagy valakik ellopják a virágtartókból a növényeket, de a következő képeken mi is megtekinthetjük, hogy hova is kerültek a szóban forgó virágok.

 

 

 

A kiültetett petúniák nem virágos kertbe, vagy a piacra kerültek, hanem "erős" kezek által a Kurcában landoltak. Elgondolkodhatunk, hogy ezzel mi a célja annak aki kitépte a helyéről, de értelmes magyarázatot nem találtunk. Igaz ezen a hétvégén nagy volt a forgalom, mert ingyenesen lehetett látogatni a strandot, és sokan a rövidebb utat választva a fahídon keresztül közelítették meg a strandfürdőt.

Ezzel a problémával azonban nem csak most találkoztunk, hanem az előző években is mindig "elszöktek" a ládákból a virágok.

 

 

 

Ezt a hétvégét nemcsak a virágok sínylették meg, hanem a padok is, mert a Kurca partján találtunk összetört padot, (amelyik körül temérdek mennyiségű cigaretta csikk volt), és a Széchenyi-ligetben pedig szerelmes üzenetekkel telepingált padokat.

A Luther téren található díszkút sem maradhatott ki a hétvégi akcióból, mert ott a kifolyó csöveket lopkodták ki és szeméttel eltömték a lefolyórendszerét. Az eset óta sajnos nem működik, és jelenleg a kijavításán dolgoznak.

Szentes, 2003. 05. 08.