Litván, olasz és spanyol tanárok Szentesen

 

 

A COMENIUS 1 akció a SOCRATES programban résztvevő államok közoktatási intézményei közötti partnerkapcsolatokat támogatja. Az akcióban olyan projekteket lehet megvalósítani, amelyek nemzetközi együttműködésben zajlanak egyenrangú partnerintézmények részvételével, egy közösen választott témában, folyamatos munkával, közös projekttermék elkészítésének céljával. A Comenius 1 akcióban megpályázható tevékenységek hozzásegítik az iskolákat nemzetközi kapcsolataik bővítéséhez, ápolásához.

A Klauzál Gábor Általános Iskola is kapcsolódott ehhez a project-hez, amely a "Gyermekjátékok" címet viseli. A programban résztvevő pedagógusok 2001-ben Palau-ban (Spanyolország) találkoztak, majd a következő esztendőben Suzzarában, most Szentesen és idén szeptemberben Kaunas (Litvánia) városában találkoznak.

A városunkba látogató vendégeket Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte a Városházán, majd megajándékozta őket szentesi könyvekkel, katalógusokkal.

 

 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskolában az elmúlt esztendő novemberében a COMENIUS 1 akció keretében gyermekjátékokat készítettek a gyerekek, amelyeket a pedagógusok pl. Suzzarában tanultak.

Az iskola egyik termében olyan játékokat állítottak ki, amelyeket olasz, spanyol, litván és magyar gyerekek készítettek, és ezeket tanulmányozva új játékötletekkel térnek haza a vendégek.

Szentes, 2003. 05. 16.