Tévhitek az asztrológiáról

 

 

 

A Városi Könyvtárban (2003. május 7-én) Tamáskovits Gyula asztrológus tartott előadást "Tévhitek az asztrológiáról" címmel.

 

Mi is az asztrológia?

Jelentése: astron = csillag, logos = szó, ismeret, tudomány, magasabb megértés (görög). Az égitestek helyzete és a földi élet közötti összefüggések tanulmányozása.

Az asztrológia évezredes megfigyelésen alapuló, empirikusan fejlődött ősi tanítást, egy tudásrendszert testesít meg. Bár az asztrológia csillagászati-matematikai tudást is használ, kijelentései tisztán szimbolikusak. Az asztrológiának megvan a maga nyelve, amit az analógiák nyelvének nevezünk.

A horoszkóp az égbolt grafikus ábrázolása egy meghatározott időpontban, a születés időpontjában, a Föld egy meghatározott pontjából kiindulva - arról a helyről, ahol a születés történt. Az égbolt helyzetének egy pillanatfelvételéről van tehát szó, egy csillagászati alapon nyugvó számításból eredő diagramról.

 

Tamáskovits Gyula asztrológus elmondta, hogy sokan összetévesztik a tényleges asztrológiával készült elemzéseket az újságokban olvasható, mindenkinek kedvező érzelmi, szellemi- és anyagi gazdagságot ígérő horoszkópokkal. És ez a legfőbb tévhit!

 Asztrológiával és horoszkóppal kapcsolatos oldalak gyűjteménye ITT tekinthető meg.

Szentes, 2003. 05. 10