Sorskérdésről döntünk 2003. április 12-én.

Ezer éves történelmünk során nekünk adatott meg először az, hogy szabad akaratunkból, békésen csatlakozhatunk egy olyan határok nélküli világhoz, melyről generációk álmodtak.

Az elmúlt hetekben és hónapokban sokat elmondtak az Európa Unióról. Az egyesült Európa egy olyan esélyt ad hazánknak, mely egy nagyobb gazdasági és kulturális közösséghez való kapcsolódással megsokszorozza alkotó energiánkat.

Nem külső szemlélői, hanem részesei leszünk Európa jövőjét meghatározó döntéseknek.

A csatlakozás első lépés azon az úton, amely békésen újra egyesíti a magyarságot, begyógyítva a történelem sebeit.

A csatlakozás esélyt ad az alkotó energiáink, a képességeink kibontakozásának, segítséget nyújt mind anyagi, mind kulturális tekintetben az egyén, a város és az ország fejlődéséhez.

Az esélyek kihasználása munkát, alkotó energiát, alkalmazkodást és megújulást is igényel. Mi magyarok büszkék vagyunk rá, hogy a világ úgy tart számon bennünket, hogy utolsóként megyünk be a forgóajtón, de abból elsőként jövünk ki. Képesek voltunk és vagyunk arra, hogy a nehézségeket legyőzzük és az esélyeket eredménnyé formáljuk.

Mindent higgadtan mérlegelve úgy látom, hogy az egyenrangú európai nemzetek közösségéhez való csatlakozás az a vissza nem térő történelmi pillanat, amely az életminőség javulását hozza valamennyi korosztálynak, de a csatlakozás legnagyobb nyertese a gyermekek, unokák generációja, a fiatalság lesz.

Egyéni és közösségi sorsunkról döntünk most.

Kérem, jöjjön el április 12-én az ügydöntő népszavazásra, hogy az Ön akarata is benne legyen abban a közös döntésben, amely mindannyiunk felemelkedését szolgálja.

Mindannyiunk véleménye fontos!

Én saját meggyőződésemből ott leszek és hazám, városom, családom és a jövő generációk érdekében jó lelkiismerettel IGENT mondok.

Kívánom, hogy jó lelkiismerettel, a jövőért érzett felelősségével mondjon IGENT Ön is.

Önt és hozzátartozóit tisztelettel várom április 12-én a népszavazáson

Szirbik Imre

polgármester