Megújult nézőtér

Takarítási fázisba érkezett a felújítás

 

 

Örömmel számolunk be arról, hogy hamarosan újra folytatódnak a színházi előadások a szentesi Tóth József Színházban.

Mint arról már hírt adtunk 2003. március elején a hóolvadást követően (Álmennyezet a színházban) közel 10 négyzetméteres területen leszakadt a színház nézőterének mennyezeti vakolata .

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem volt előadás amikor ez történt, de sürgős beavatkozást igényelt ez a "baleset", mert a színház tetejének beázása okozta a leszakadást.

Kiszerelték az összes széket, és felállványozták az egész nézőteret, hogy "átkopogtassák" a mennyezetet, hogy "ami le akar jönni, az jöjjön is le!"

A mai kor által nyújtott műszaki lehetőségek, és a megváltozott esztétikai igények arra a döntésre késztette a Polgármesteri Hivatalt, hogy a színházterem egésze újuljon meg. Így nemcsak az íves álmennyezet felülete, hanem a karzat alatti és feletti mennyezet, a világítótestek és a parkettaburkolat is felújításra került.

 

 

E munkákkal párhuzamosan természetesen a tetőfedést is átvizsgálták, és elvégezték a felújítását, megelőzve ezzel a további esetleges beázásokat. A Polgármesteri Hivatal tervei szerint, további felújítások várhatóak a színház egyéb kiszolgáló helyiségeiben is (úgymint: előcsarnok, ruhatári rész, vizesblokkok, öltözők), ha az ahhoz szükséges pénzügyi forrás pályázati úton előteremthető. A felújítási munkákat szentesi vállalkozók végezték, melynek összköltsége 8 millió forint volt.

 

 

Tehát, hamarosan láthatunk ZORÁN koncertet (április 14.), a Tóth József bérlet előadásai is folytatódnak (Paudits Béla előadóestje, április 17.) és a gyermekelőadások is elkezdődnek (Ernő Afrikában a Pom-Pom együttes műsora, április 29-30.)

Szentes, 2003. 04. 10.