Feng Shui: a térrendezés ősi művészete *

 

 

 

2003. április 2-án a Városi Könyvtárban tartott előadást Kenéz Tünde, Feng Shui-szakértő a térrendezés ősi művészetéről.

FENG SHUI mint életérzés, avagy az otthon harmóniája

Mi lehet az oka annak, hogy az egyik lakásban már az első pillanatban jól érezzük magunkat, míg a másikban nem leljük a helyünket?

A Feng Shui szakértők szerint mindez nem véletlen, mert úgy tartják, ha a lakásban, munkahelyen, vagy azon a telken, amelyen épült, rosszul oszlanak el az energiák, a lakók, dolgozók közérzete, életútja alakulása körül is problémák lehetnek.

 

Hogyan működik a Feng Shui?

A Feng Shui rendszer alapja ugyanaz a "Csi", azaz életenergia, amely jól ismert a tradicionális kínai orvoslásból. A Csi, a kozmikus energia, minden élet forrása. Az emberi szervezetben az energiapályákon, azaz a meridiánokon keresztül áramlik.

A Feng Shui a lakást vagy a házat az emberi szervezet hasonmásának tekinti: a száj a bejárati ajtónak felel meg, az ablak a szemnek, a falak a bőrnek. A Csi tehát akkor képes megteremteni az ember jó közérzetét, ha az illető lakásában vagy házában is nyugodtan áramolhat, és a hátsó ajtón vagy ablakon keresztül távozhat a szabadba. Jó, ha a bejárattal szemben nincsen ablak, mert azon keresztül eltűnik az energia, és ugyanezen okokból jó, ha a mellékhelyiséget sem közvetlenül a bejárattal szemben helyezik el.

Szentes, 2003. 04. 03.