Dísznövénykertész szakma kiváló tanulója

 

 

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Oktatási, Kutatási és Fejlesztési Főosztálya, az FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet, a Magyar Agrárkamara és a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola közösen rendezte meg a Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjét 2003. április 1-2.

Dr. Marton István az FVM főosztályvezetője nyitotta meg a versenyt.

Április 1-én az írásbeli faladatokkal kezdtek a versenyzők (dísznövény termesztés, parképítés, virágkötészet és szakmai alapismeretekből összeállított teszt), majd a gyakorlati feladatokat oldották meg.

 

 

 

 

Az első munkahelyen dísznövény termesztéssel kapcsolatos feladatok voltak (egynyári dísznövények tűzdelése). A második feladat parképítés volt, ami egy adott terület háromszögel történő felmérése volt, úgynevezett ideiglenes helyszínrajz készítése és belőle léptékarányos (1:100 arányos) helyszínrajzot kellett készíteni.

 

 

 

A harmadik feladat, permetezőgépek üzemeltetése, ill. gépalkatrészek felismerése volt. A negyedik pedig, dísznövényes szakterületen nagyon fontos, növényismeret volt (60 dísznövény felismerése és azok nevének helyes leírása).

 

Szentes, 2003. 04. 02.