Hegedűért hegedül

 

 

2003. április 29-én jótékonysági hangversenyt hallhattunk a Lajtha László Zeneiskolában, amikor is Halmai Bianka adott koncertet. Az öt éves kora óta hegedülő fiatal hölgy, azért kapta fel a "kölcsön" hegedűt, hogy legyen neki is egy saját igazi hegedűje.

A hangverseny jótékonysági céllal valósult meg, belépődíj nem volt, de az esetleges felajánlásokat és adományokat köszönettel fogadták el. A hangverseny rendezésének célja: megfelelő hangszer vásárlása.

 

A több országos és regionális versenyen eddig is sikeresen szereplő Bianka, meghívást kapott 2003. augusztus 1-től a németországi Dortmundban megrendezendő Nemzetközi Európai Körutazásos Zenekari Fesztiválra. A mai napig kölcsön hegedűvel szereplő növendék, sikeres részvételéhez és további zenei előrejutásához, elengedhetetlenül szükséges egy jó minőségű saját hegedű vásárlása, aminek az ára hozzáértők szerint, több százezer forint. Ekkora összeggel a család nem rendelkezik, ezért ily módon próbálja kiegészíteni a hegedű teljes vételárát.

 

 

Szentes, 2003. 04. 30.