ZSOLDOS SZALAGAVATÓ 2. rész

 

 

A műsorban a középkori táncbemutató következett.

 

 

 

A Zenthus János Középkori Hagyományőrző Egyesület a régebben megalakult Turul bajvívók közül forrta ki magát, és 2001-ben érte el hivatalos formáját. Kb. 22 fővel tevékenykedik az ország egész területén, de főként Szentes és vonzáskörzetében. Az egyesület már szerepelt különböző nemzetközi palotajátékokon (pl.: Visegrádon és Dömösön), de részt vett már az Egri Végvári Vigasságokon, és Diósgyőrön is, azonban hívták már külföldre is. Az egyesület fő célja bemutatni és továbbadni a Középkori hadikultúrát, illetve az igen látványos táncokat.

 

 

A középkori táncbemutató követően László Csaba és Szögi Szilvia latin táncokból összeállított tánccsokrot nyújtott át a közönségnek.

 

 

Az iskola színjátszó csoportja a Cabaré című musical-ből adott elő részletet a táncbemutató után. Ezzel a produkcióval a városi karneválon 2. helyezést értek el és nyertek egy kirándulást, és ezáltal Esztergomban pihenhették ki a próbák fáradalmait.

 

 

 

 

Verbó Ákos és Ágoston Anita szerelmi kettőse (Különös éjszaka) következett, amely alatt már újabb produkcióhoz készült az iskola színjátszó csoportja.

 

 

Chris Rea: Út a pokolba című táncprodukción ördögök lepték el a parkettet, melyet Ombódi Csilla tanított be.

 

 

 

A finálé előtt az Alföld Néptáncegyüttes Szászcsávási táncokat mutattak be.

 

 

A fináléban újra előadták a végzős hallgatók a nyitótáncot, amely most már hangulatvilágításban történt.

 

 

 

 A képre kattintva kinagyítható!

 

A bemutató után a parkettra hívták a szülőket, tanárokat, diákokat, hogy a Seress-formáció ütemes játékára együtt ropják a báli táncokat.

 

 

 

Minden jog fenntartva a Szentesi Mozaik© Internetes Újság számára!

A képek másolásához és nyomtatásához az újság írásos hozzájárulása szükséges!