Már megint tolódik a Petőfi Szálló ügye!

Elfogultság miatt elnapolták!

 

 

 

A Csongrád Megyei Bíróság február 11-én, tartotta újabb tárgyalását a város önkormányzata felperes, valamint a FIK Rt. és a Budalakk Konzorcium közötti peres eljárásban. A peres eljárásra azért került sor, mert a Legfelsőbb Bíróság immár másodszor helyezte hatályon kívül a korábbi Csongrád Megyei Bírósági ítéleteket.

Mi történt a bíróságon?

Szentes város polgármesterét, Szirbik Imrét hallgatta meg tanúként a bíróság, annak tisztázására érdekében, hogy konkrétan "Mikor szerzett tudomást az önkormányzat arról, hogy a FIK Rt. eladta a Petőfi Szállót?". A jogszabályok szerint az elővásárlás jogosultja részére szerződésmásolatot kell mellékelni azért is, hogy pontosan tudja, milyen vételárral, milyen fizetési feltételekkel történt az adásvétel. Az elővásárlási jogot ugyanis - esetünkben a helyi önkormányzat - előzetesen ugyanolyan feltételekkel gyakorolhatja.

A tárgyaláson, a polgármester vallomásának jegyzőkönyvezése közepette az alperes, a Budalakk Konzorcium jogi képviselője váratlanul bejelentette, hogy "azonnal elfogultsági kifogást jelent be az eljáró bíró, sőt a Csongrád Megyei Bírósággal szemben". Ezt azzal indokolta, hogy álláspontja szerint a jegyzőkönyvvezetés nem volt megfelelő, illetve hivatkozott arra, hogy az ügyben Csongrád megyében, már kétszer született olyan ítélet, amely helyt adott a szentesi önkormányzat keresetének.

A polgári perrendtartás szerint ilyenkor az eljáró bíró egyetlenegy dolgot tehet, berekeszti a tárgyalást, és az iratokat előterjeszti az elfogultsági kifogás eldöntésére. Abban az esetben, ha csak a Csongrád Megyei Bíróság egyik tanácsa ellen jelenti be az alperes az elfogultsági kifogást, akkor a bíróság másik tanácsot kér fel. Amennyiben az alperesi bejelentést úgy kell értelmezni, hogy az elfogultsági kifogás az egész Csongrád Megyei Bíróság ellen hangzott el, akkor ebben a kérdésben a Legfelső Bíróság dönt.

 DE MIKOR?

Írja meg véleményét a  TÁRSALGÓBA!

 

 

A Petőfi szálló RÉGEN                         és                                                     MOST!

Szentes, 2003. 02. 18.