Hosszú évek óta nem volt ilyen csapadékos (havas) tél Szentesen!

Éjjel, nappal dolgoznak a gépek!

 

 

A hóeltakarításra és síktalanításra félretett pénz, nem futja ki a városra rótt hóeltakarítási terheket, ezért vis maior (előre nem látott kényszerítő körülmény, ill. elháríthatatlan akadály, amely meggátol valamely kötelezettség teljesítésében) támogatási kérelmet (pályázatot) nyújt be a város a Megyei Területfejlesztési Tanácshoz, amelyet egyhangúlag megszavaztak a január 30-ai rendkívüli testületi ülésen a képviselők.

 

 

                                                                                                          A térképre kattintva kinagyítható!

 

A napközbeni hóeltakarítást nemcsak a parkoló autók, hanem a gyalogosok is akadályozzák. Segítsük a gépek munkáját, mert értünk dolgoznak.

A 2003-as költségvetésben részletesen megtalálható a hóeltakarításra és síktalanításra kidolgozott kategória térkép. Az I. kategóriás utakat pirossal a II. kategóriás utcákat kékkel jelölnek.

 

 

Február 5-én szisztematikusan kezdtek neki a hóakadályok elhárításához Szentesen (ahogy az kezdetben is kellett volna)! Elsőként a tömegközlekedés biztosítása volt a cél, majd a fontosabb kereszteződések szélesítése és a Kórház környéki terület akadálymentesítése után, a nagyobb (I. kategóriás) és kisebb utak (II. kategóriás) és területek takarítása következett.

Szentes, 2003. 02. 06.