Szabadfogású Számítógép

Számítástechnikai verseny a  <19  év alatti fiataloknak

 

 

A C3 Alapítvány rendhagyó versenyt hirdetett a <19 év alatti magyar anyanyelvű fiataloknak. Értékes díjakat nyerhettek azok, akik a számítástechnika változatos területein szokatlan ötletekkel, egyéni elgondolásokkal, különleges megoldásokkal pályáztak. A versenyben minden esélyes lehetett, ami számítógéppel készült: saját készítésű játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok.

Szentesről Hornyik Anna Viola a Damjanich János Általános Iskola 6. osztályos tanulója vette a fáradtságot, hogy pályázatot küldjön be a versenyre, amely 2003. június 15-én indult és a díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetéssel zárult november 28-án 16 órakor volt a Millenáris Park „D” csarnokában.

 

 

November közepén jött az értesítés, hogy a díjazott pályamunkák közé került a 12 éves szentesi kishölgy pályázata, és személyesen várják őt a fővárosba a díjkiosztásra.

A díjazott pályamunkákat nagyszabású rendezvényen mutatták be Budapesten a Millenáris Parkban.

Viola különdíjban részesült az általa készített számítógépes meséjével, amit két héten keresztül fabrikált. „AZ EGY ZSÁK MÁK” című mese lett pályázatában feldolgozva egy prezentációkészítő programban, amelyben a főszereplőket színes ceruzával rajzolt meg.

 

 

 

A zsűri értékelte, hogy a hagyományos rajzolási technika jól ötvöződött a számítástechnikával. A mese 15 képkockából áll, amely első kockáinál kapott segítséget Viola, de utána már önállóan készítette el a mesefeldolgozást.

Arra a kérdésre, hogy –Mi leszel, ha nagy leszel? jött is azonnal a válasz, hogy ÁLLATORVOS, de megjegyzésként az is elhangzott, hogy a rendelőben lesz azért számítógép is. Igazán szép teljesítmény 633 beérkezett pályamű közül a legjobbak közé kerülni 12 évesen, amihez mi is GRATULÁLUNK!

A pályaművet ITT tekinthetik meg!!!

Szentes, 2003. 12. 03.