Hungerit-Szentesi VK-Polo SC 6-5

(0-2, 3-1, 2-2, 1-0)

 

Szentes (fehér): VARGA Z. - Vér 1, Makra 1, Hőnig, Molnár A., SZREMKÓ 3, Ádám. Csere: Huszka 1, Kovács G., Tóth I A. Edző: Pengő László.

Polo SC (kék): SZÉP - Péteri 2, Beck, Györe A. 1, Bak, KISS A. 2, Szentkereszti. Csere: Vas. Edző: Györe Lajos.

 

OB I-es női vízilabda-mérkőzésen találkozott a Hungerit-Szentesi VK és a Polo SC csapata a szentesi ligeti uszodában 2003. december 13-án.

 

Bevallottan tartott a találkozótól Pengő László, a Szentes trénere. A meccs előtt elmondta, mindegy, hogy milyen játékkal, de mindenképpen győzelmet vár együttesétől. Jóslata bevált, a Polo SC ugyanis lényegesen jobban pólózott, mint a három héttel ezelőtti, a fővárosban lejátszott alapszakaszbeli meccsen, melyet Molnár Anették 11–8-ra megnyertek.

 

 

 

A Polo SC ezúttal sokkal fegyelmezettebben játszott, jól védekeztek, ezzel pedig jelentősen megnehezítették az esélyesebb házigazdák dolgát.

Az igazsághoz tartozik, a hungeritesek rosszul lőttek, gyenge százalékban értékesítették a fórokat, viszont az emberhátrányos szituációkat kiválóan kezelték. Az érdem elsősorban a jól védő Varga Zitáé. Ez azonban még nem lett volna elegendő a győzelem kivívására, ahhoz kellett Szremkó Krisztina higgadtsága is. A válogatott center 5-5-ös állásnál, másfél perccel a találkozó vége előtt szerezte meg a győztes találatot, 6-5.

 

Az utolsó pillanatig nagy volt a küzdelem!

Képen Szremkó Krisztina (háttal) és Györe Anett (?)

Szentes, 2003. 12. 16.