Övvizsga az Oyama Dojo-ban

 

 

 

2002. decemberében érkezett Szentesre az Egyesült Államokból Kevin Johnson, aki elhatározta, hogy Sensei Brezovai Sándor három danos mestertől elsajátítsa a kyokushin karate szellemét. A Szentesen szerzett ismereteit az USA-ban szeretné kamatoztatni, de addig még rengeteg időnek kell eltelni és rengeteget kell tanulnia, küzdenie.

 

 

 

Fontos állomáshoz érkezett Kevin 2003. decemberében, mert felkészültsége alapján lehetőség nyílt a fekete öv megszerzésére. A városunkban töltött egy esztendő alatt csak a karatéra kellett koncentrálnia, és napi kilenc-tíz órát edzett.

 

 

 

A felkészültségéről még annyit, hogy az utolsó edzéseken összesen négyszer futotta le a maratoni távot.

2003. december 30-án rendezett övvizsgán összesen 20 küzdelmet kellett végigküzdeni Kevinnek a fekete övért, amely előtt formagyakorlatokat mutatott be, és csak ezután következett a KIHON (technikai vizsga). Az erőnléti felkészültségéről tanúbizonyságként több száz felüléssel és fekvőtámasszal kellett bizonyítania.

 

 

 

A küzdelmek végén, Sensei Brezovai Sándor gratulált a fekete öv megszerzéséhez, és az erre az alkalomra Szentesre érkezett Gregory Francis Johnson (Kevin édesapja) is.

Szentes, 2004. 01. 07.