2003. DECEMBER                              

  

01-03.

17.30 órakor

Birkanyírás

 

 

színes feliratos amerikai vígjáték, 102 perc

Rendezte: Tim Story   Főszereplő: Ice Cube, Anthony Anderson

 

Ez a fergeteges vígjáték egy Dél-Chicagói fodrászüzlet egy napját mutatja be. Calvin (Ice Cube) egy nem éppen virágzó üzleti vállalkozást örökölt megboldogult apjától. Merő nyűg neki a boltot vinni, s különösen zavarja, hogy léhűtő - ámde annál szórakoztatóbb - barátai naphosszat nála lógnak. Találkozhatunk többek között Eddie-vel (Cedric, the Entertainer), egy öreg borbéllyal, aki sajátos véleménnyel és nulla klienssel rendelkezik. Jimmyvel (Sean Patrick Thomas), a művelt fodrásszal, akinek felsőbbrendűségi komplexusa van. Jimmy ki nem állhatja Isaac-et (Troy Garity), az új, fehérbőrű fodrászt, aki csak be akar nyomni, és néha megnyírni egy-két embert. Ricky (Michael Ealy) egy ex-elítélt is velük dolgozik, valamint Terri Jones (Eve) is, az amazon, aki nem bírja kitenni kétkulacsos udvarlója szűrét. Aztán végül, de nem utolsósorban ott van Dinka fodrász (Leonard Earl Howze), aki őrült módon odavan Terriért, ám nem igazán tudja elérni szerelmes céljait...


01-03.

20.00 órakor

A Karib-tenger kalózai

 

 

színes feliratos amerikai kalandfilm, 144 perc

Rendezte: Gore Verbinski   Főszereplő: Johnny Depp

 

Azúrkék ég, pálmafák, kristálytiszta tenger - a Karib-tengeren járunk, a XVIII. század elején. Jack Sparrow a térség egyik hírhedt kalózkapitánya, jó svádával és tisztes üzletmenettel. Aranyéletének azonban vége, amikor a gonosz Barbarossa ellopja hajóját, a Fekete Gyöngyöt, és Port Royalból elrabolja a kormányzó szépséges lányát, Elizabeth-et. Jack a leány gyermekkori pajtásával, Will Turnerrel a brit flotta leggyorsabb hajóján, az Interceptoron Barbarossa után ered, hogy kiszabadítsa Elizabeth-et, és visszaszerezze a Fekete Gyöngyöt. Nyomukban dagadó vitorlákkal ott hajózik Elizabeth jegyese, a jóképű, ambíciózus Norrington sorhajókapitány a brit haditengerészet másik büszkeségén, a Dauntlessen.


04-10.

17.30 órakor

Az olasz meló

 

 

színes feliratos amerikai akcióthriller, 104 perc

Rendezte: F. Gary Gray   Főszereplő: Mark Wahlberg, Edward Norton

 

A terv tökéletes... A melót hibátlanul megcsinálták... a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú!

Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat - mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő!


04-10.

20.00 órakor

A Szövetség

 

 

színes feliratos amerikai-német akcióthriller, 110 perc

Rendezte: Stephen Norrington   Főszereplő: Sean Connery, Stuart Townsen

 

Allan Quatermain (Sean Connery), a világhírű kalandor ezúttal egy olyan missziót vezet, amelynek minden egyes tagja szuperhős: ez a különleges férfiak szövetsége. A Szövetségben találjuk Nemo kapitányt (Naseeruddin Shah), Mina Harkert, a női vámpírt (Peta Wilson), Rodney Skinnert, a láthatatlan embert (Tony Curran), Sawyert, az amerikai titkos ügynököt (Shane West), Dorian Grayt (Stuart Townsend), valamint Dr. Jekyllt és Mr. Hyde-ot (Jason Flemyng). A titokzatos M-et, aki a Szövetség tagjait összeverbuválja, Richard Roxburgh alakítja.


11-17.

17.30 órakor

Trükkös fiúk

 

 

színes feliratos amerikai film

Rendezte: Ridley Scott   Főszereplő: Nicolas Cage, Sam Rockwell

 

A sokat tapasztalt Roy (Nicolas Cage) és ambiciózus védence, Frank (Sam Rockwell) profi szélhámosok. Kispályás svindlerek. Csalók. Nevezhetjük őket bárminek, tény, hogy az üzlet virágzik. Most éppen vízszűrő rendszerekben utaznak: a leértékelt felszerelést többszörös áron sózzák a gyanútlan delikvensek nyakába. Közben elhúzzák előttük a mézesmadzagot, és nem létező díjak, autók, ékszerek, tengerentúli vakáció és más értékes nyeremények ígéretével kecsegtetik be őket, melyeket természetesen sohasem kapnak meg. Az átverések egész jól működnek: néhány száz dolcsi itt, pár ezer ott - a kapcsolat határozottan jövedelmezőnek mondható.


11-17.

20.00 órakor

MAX

 

 

színes magyarul beszélő kanadai-német-magyar-angol film, 106 perc

Rendezte: Menno Meyjes   Főszereplő: John Cusack, Noah Taylor

 

München, 1918 vége. Európa kezd magához térni az első világháború okozta sokkból, az emberek a jövőre függesztik tekintetüket. A korszak a késhegyre menő viták és a gyökeres változásokról szóló álmok ideje. A számonkérések és útkeresések hátterében a politika és a személyes lét határai összemosódnak. A világ új kort szül; egyetlen kérdés marad: eljött-e már az ideje annak, hogy megszabaduljon régen hordott terheitől? Hogyan és merre tovább?


18-23.

17.30 órakor

Némó nyomában

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 100 perc

Rendezte: Andrew Stanton   Főszereplő: NÉMÓ

 

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét...


18-23.

20.00 órakor

Bad Boys 2.

 

 

színes mb. amerikai akciófilm, 146 perc

Rendezte: Michael Bay   Főszereplő: Will Smith, Martin Lawrence

 

A filmben egymást érik a veszélyes helyzetek és a poénok. A főszereplők véletlenül felfednek egy halálos összeesküvést: Tapia (Jordi Mollá), a könyörtelen drogbáró ellenőrzése alá akarja vonni az egész város jól jövedelmező drogkereskedelmét, nem kímélve senkit, aki az útjába kerül. Bonyolítja a helyzetet, hogy Marcus gyönyörű húga, Syd (Gabrielle Union), aki mellesleg titkos ügynök, egész véletlenül az események sűrűjébe keveredik, és igen kínos, sőt kockázatos helyzetbe hozza hőseinket.


25-30.

17.30 órakor

Tomb Raider 2.

 

 

színes mb. amerikai-német-japán-angol akciófilm, 119 perc

Rendezte: Jan de Bont   Főszereplő: Angelina Jolie

 

Pandora Szelencéjét valahol Afrikában rejtették el, az Élet bölcsőjének nevezett helyen, s azt beszélik, a legsötétebb gonosz erő lakozik benne, mely valaha létezett. Jonathan Reiss (Ciarán Hinds), a megszállott Nobel-díjas tudós éppen emiatt vadászik rá, és megszerzéséért nem sajnál semmilyen árat. A hírhedett dobozban sejtett pusztító erőt akarja megkaparintani - bármi is legyen az -, és vele a világ feletti uralmat. Lara Croftra (Angelina Jolie) és társaira vár a feladat, hogy megmentsék a világot, és előbb találjanak rá a baljóslatú tárgyra, mint az ördögi Reiss...


25-30.

20.00 órakor

Kegyetlen bánásmód

 

 

színes feliratos amerikai kalandfilm, 144 perc

Rendezte: Gore Verbinski   Főszereplő: Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush

 

Miles Masseynek, a nagymenő Los Angeles-i válóperes ügyvédnek megadatott minden, sőt, bizonyos esetekben mindenből kettő. Annak ellenére, hogy lenyűgöző ügyfélköre van, pereit nagy arányban nyeri, a szakmában tisztelik, sőt, egy kikezdhetetlen házasság előtti szerződést el is neveztek róla, élete válaszúthoz érkezett. Sikerei csúcsán beütött az unalom, és Miles most új kihívásokat keres. Ez pedig a gyönyörű Marylin Rexroth személyében érkezik, aki Myles egyik ügyfelének leendő ex-felesége, és egy magánnyomozó segítségével akarja kiforgatni dúsgazdag férjét a vagyonából. Azonban, Miles figyelemre méltó ügyességének hála, Marylin üres kézzel végzi be a pert.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

           INTERNETES ÚJSÁG