Mókás karácsony a Borosban

 

 

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola a téli szünetet megelőző tanítási napon (2003. december 19.) műsoros karácsonyi délelőttöt rendezett, ahol az iskola diákjai mókás műsorokat adtak elő.

 

 

 

Nézzünk egy mókás meseprodukciót, melyet a végzős hallgatók adtak elő:

 

Csipkemónika

Egyszer volt, hol nem volt, az óperenciás tengeren és az üveghegyen is túl, ahol a kurtafarkú kismalac túr, Clinton elnöknek és Monica Luiszky-nek született egy házasságon kívüli gyermeke. A keresztelőre meghívták az összes barátot, rokont, ismerőst, csak az ex First Lady-t hagyták ki a meghívottak közül. Jelen volt a mulattságon George Bush és felesége, Osama Bin Laden és feleségei illetve a tündérkeresztanyák Flora, Fauna és Fiona. Volt ott minden mi szem-szájnak ingere. Persze a három nagyfőnök most sem bírta ki politizálás nélkül.

 

Bush: Készülj a harcra!

Bill: És vele a kudarcra! Megmentjük a világot a pusztulástól!

Bush: Zászlónk alatt egyesül majd minden ember és olajkút. Legyőzzük az arabokat, É-Koreát és a terror szellemét.

            Elpusztítjuk az objektumot.

Bin: Ez bármi ellen jó! Kozmikus becsapódás ellen is véd!

Bill: Birodalmunk határa a kék ég. George!

Bush: Bill!

Bin: Ich Bin, Ich Bin Laden!

 

 

 

A szertartás nagyon jól sikerült. A tündérek éppen a jókívánságaikat adták át Csipkemónikának.

Flora: Cicám, legyél dögös mint az állat, Forduljon meg minden pasi utánad!

Fauna: Igaz ez a bige már szép, De az eszed még nem elég, Ezért legyen IQ-d határa a csillagos ég!

De hirtelen megjelent az ex First Lady, Hilery és elátkozta a kisleányt:

Hilery: 16. születésnapodkor szúrja meg az ujjad egy tű és a Fehérház legeldugottabb szobájában halj meg!

Ekkor mindenki megrémült, az anya, Monica a 3. tündérkeresztanyához fordult, hogy oldja fel az átkot.

Monica: Kérlek oldd fel az átkot!

3. tündér: ofő majd kitalálja

Telt-múlt az idő, elszállt 16 év és elkövetkezett Mónika 16. születésnapja. Most is hatalmas banzáj volt a Fehérházban. (Energy 52: Cafe del Music)

Csipkemónika éppen a pasik előtt flangált és jobbra-balra tette-vette magát, miközben beleakadt a királynak a kardjába, amely kiszakította Chanel kollekciójának legszebb és legdrágább darabját. Hirtelen felindulásból nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette és felszaladt a szobájába, hogy megvarrja ruhácskáját. Egyszercsak becsapódott az ablak (taps), s ijedtében megszúrta az ujját a tű. Az egész Fehérház álomba merült. 100 éven keresztül aludtak, mígnem Notredam hercegének feltűnt, hogy nincs mozgás a kastélyban. Gondolta benéz, mi újság van. Mikor meglátta Csipkemónikát rögtön belészeretett.

Herceg: Olyan szép vagy, mint az álom, Én a szádat puszikálom!

Aztán belegondolt abba, hogyha kiderül, talán az elnök száműzi az országból, így el akart menni, ám ebben a pillanatban megbotlott a cipőfűzőjében és ráesett Csipkemónikára és a szájuk összeért. (Cupp) Erre felébredt az egész vendégsereg és Bill hálából nekiadta Quazimodónak a Fehérház felét és a lánya kezét. Hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak. Aki nem hiszi járjon utána.

 

 

 

 

Az iskola tornatermében már nagy cirkusz volt, amit szó szerint kell érteni. Ekkor mutatták be azt a fenevadat, akit még sohasem láthatott a Boros közönsége.

Egy bátor önként jelentkezőnek adatott meg az a lehetőség, hogy a fenevadnak a szájába tegye a fejét, (az idomár nem vállalta) ami részben sikerült is. Csakhogy a szörnynek ez volt az első fellépése így az iskola tanulóinak a száma eggyel csökkent.

 

 

 

Kán-kán - a párizsi tiltott tánc

A legnagyobb sikert a Pádár Zsolt vezette női tánckar aratta a Kán-kán táncprodukciójával.

 

 

 

 Az erénycsőszök kedélyeit alaposan felborzoló buja tánc a francia kikötővárosok matrózkocsmáiból indult hódító útjára, és meg sem állt Párizsig. Végül a magával sodró tánc megjelent a színpadon is, és valamit magára adó revü a mai napig sem hagyhatja ki repertoárjából.

 

 

A színvonalas produkciót érdemes volt elmenteni a mobilra háttérképnek is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 FINÁLÉ!

 

 

Szentes, 2003. 12. 22.