Kihűlés a halál oka   

 

 

A Társalgó rovatba a következő írás érkezett: 'Tényleg megfagyot egy ember Szentesen?Hol és ki?'

 

A hír sajnos igaz, de helyesbítenék, mert nem megfagyott, hanem kihült! A Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság Sajtószolgálata a következőket adta hírül:

Feltehetően kihűlés miatt vesztette életét egy 42 éves hajléktalan férfi Szentesen. A holttestre egy járókelő bukkant vasárnap délelőtt a Kossuth utcán, egy külső lépcsőfeljáró alatt. A helyszíni szemlebizottság idegenkezűségre utaló nyomot nem talált, halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozhatta. A Szentesi Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

 

A hírre minden nagyobb média lecsapott így a következő oldalakon olvashatunk a szerencsétlenül járt hajléktalan esetéről: RTL Klub, Index, TV2, Korridor, Magyar Nemzet Online, Magyar Rádió, Ma.hu, Uno.hu, Objektív Hírügynökség, Délvilág

 

Egy járókelő talált rá 2003. december 28-án, vasárnap délelőtt a szentesi Kossuth utcán Sz. J. hajléktalan holttestére. A férfi karácsony első napján még az éjjeli menedékhelyen aludt, de másnap már nem tért vissza.

A rendőrségi közlemény szerint egy lakóépület külső lépcsőfeljárója alatt talált rá véletlenül egy járókelő a halott férfira. A rendőrség a helyszíni szemle során idegenkezűségre utaló nyomot nem talált, az elsődleges adatok szerint a férfi halálát valószínűleg kihűlés okozta.

Sz. József három hónapja volt átmeneti lakója a szentesi éjjeli menedékhelynek. December 24-én és 25-én még ott aludt, azonban 26-án és 27-én már nem. A hajléktalan férfi korábban az egyik középiskola közelében lévő fűtőház aknái között élt hosszú ideig. A hajléktalanszálló gondozó úgy tudja, hogy Sz. J. súlyos májproblémákkal küszködött, alkoholbeteg volt, emellett ragasztóval szipózott. A meghalt férfit jámbornak ismerte, aki nem volt összeférhetetlen társaival és családjával is tartotta a kapcsolatot.

Szentes, 2003. 12. 30.