Zokni, gatya, sál meg sapka!

Karácsonyi ajándékok a távolból

 

 

 

A Hajnalcsillag alapítvány immáron negyedik esztendeje küld csomagokat a Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjainak. 2003. december 19-én karácsonyi ünnepségen osztották ki az Angliából és Németországból küldött karácsonyi ajándékokat.

 

 

Az ünnepi műsorban nemcsak a diákok, hanem az iskola tanári énekkara is fellépett.

 

 

 

A karácsonyi műsor végén jött a várva várt pillanat, amikor a gyerekek megkapták a csomagjaikat, amelyet csak otthon karácsony szent este szándékoztak kinyitni.

 

 

 

A kíváncsiság addig-addig fokozódott, hogy nem kellett unszolni őket, hogy megszegjék a külföldi pajtásuktól kapott pakkokat.

 

 

 

A fiúk és a lányok külön csoportosítva kapták meg a csomagokat, így a fiúk igazi férfias játékoknak a lányok pedig nőies azaz kislányos dolgoknak örülhettek.

 

 

 

Az alapítvány mindig ajánlatot tesz az ajándékozóknak a csomagok összeállítása érdekében, így mindig kerül bele játék, ruhanemű, egy kis édesség és tisztálkodó szer vagyis fogkrém, fogkefe.

 

 

A gyerekeket oldalát az is furdalja, hogy kitől kapták a csomagot, de erre hamar megkapják a választ, mert miden kisdoboz rejt egy fényképet, melyen az adományozó látható. A hátoldalán pedig ott a név és a cím, ezáltal meg tudják köszönni a felejthetetlen ajándékot.

 

 

Szentes, 2003. 12. 22.