Forrás Tanulóközpont

Idegen-nyelvi könyvtár a Klauzál Gábor Általános Iskolában

Az Oktatási Minisztérium az elmúlt tanévben hirdette meg a Világ-nyelv programot, mely az idegennyelvtudás fejlesztését célozza meg, hogy hazánk felzárkózzék az idegen nyelveket beszélő európai országok sorába. Ezért 10 alapprogramot kíván megvalósítani, melyek a nyelvoktatás különböző területeit érintik. A szükséges anyagi támogatást különféle pályázati formák keretében biztosítja.

 

 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskola a Forrás alprogram témakörben sikeresen pályázott, melynek célja a közoktatás hátrányos helyzetű résztvevőinek felzárkóztatása az idegen nyelvek terén, az önálló tanulást lehetővé tevő idegen nyelvi könyvtár-tanulóközpont kialakítása. A kiírt pályázaton 1,2 millió forintot nyert az iskola, melyből 250 ezret egy multimédiás számítógép vásárlására, 650 ezret idegen nyelvi könyvek beszerzésére, és a fennmaradó összegből pedig a hosszabb nyitva tartást biztosítják.

 

 

A 2003. december 1-én átadott idegen nyelvi könyvtár állománya angol, francia és német tankönyvekből, audió-vizuális anyagokból és szótárakból áll, a nyelvtanulást 2 db multimédiás számítógép, TV, videó és DVD lejátszó is segíti. 18 férőhelyes olvasóterem áll a látogatók rendelkezésére, mely szükség szerint akár 40 fősre is bővíthető.

A könyvtár meghosszabbított nyitva tartással, a város minden idegen nyelvtanára és általános iskolás korú tanulója számára szeretne segítséget nyújtani a nyelvtanulásban. Az idegen nyelvi állomány kölcsönözhető és helyben is használható a nyitva tartás idején.

 

 

Szentes, 2003. 12. 02.