Elmaradt a várt nagy csata

Hungerit-Szentes - Dunaújvárosi Főiskola 2-11 (1-3, 0-1, 0-4, 1-3)

 

A női vízilabda OB I-ben Hungerit-Szentes sima vereséget szenvedett a címvédő Dunaújvárosi Főiskolától, így a harmadik helyről várja a jövő évi folytatást.

 

A világklasszis szentesi centert Szremkó Krisztát a szintén világklasszis szentesi Sipos Edit (kék) fogta!

 

Szentes (fehér): Varga Z. - Vér, Makra 1, Hőnig, Molnár A., Szremkó 1, Ádám. Csere: Huszka, KOVÁCS G., Rozgonyi, Tóth A., Hegedűs. Edző: Pengő László.

Dunaújváros (kék): SÓS - Sipos 1, Benkő N. 1, Poszkoli 2, PRIMÁSZ 3, Brávik 1, BENKŐ T. 2. Csere: Zsámbok, Kovács A., Bódi 1, Zantleitner. Edző: Mihók Attila.

 

 

 

A házigazdáknak az volt a terve, hogy megszorítsák a válogatottal szinte egyenértékű címvédőt. Győzelemre nem gondoltak, nem is gondolhattak, ahhoz ugyanis túlságosan is nagy játékerőt képvisel a dunaújvárosi csapat. Aztán a szentesi tervekből semmi sem lett.

 

 

Pengő Lászlónak a Szentes trénerének igen csak törnie kellett a fejét az első negyed után, mert a  főiskolai csapat az első 6 perc elteltével 3-0-ra elhúzott, és csak ekkor köszönt be a házigazdák részéről Szremkó és a csapat első gólja. Túlságosan tisztelték a Dunaújvárost, Sós kapust, úgyhogy a különbség nem csökkent, pontosan az ellenkezője történt, jócskán nőtt. Persze más lehetett volna az eredmény, ha a szentesiek nem hagynak ki négyméterest, ha négy emberelőnyükből néhányat kihasználnak. Nem így történt, így a gólkülönbség nagyságán sem kell csodálkozni.

Szentes, 2003. 12. 22.