Rosszul, de szerencsével végződött az év

 

 

2003. december 30-án szinte egyszerre történt két baleset Szentesen.

Az első eset Szentes külterületén a 45-ös főúton Szentes és Hódmezővásárhely között a derekegyházi kereszteződéstől csaknem 800 méterre történt, amikor egy teherautó egy nagymotor előzésébe kezdett, de amikor vissza akart térni forgalmi sávjába rosszul választotta meg a távolságot és a nagymotor vezetőjét meglökte aki lesodródott az út melletti árokba. Könnyebb sérülésekkel úszta meg a motor sofőrje a teherautóval történő találkozást.

 

A teherautó vezetője az alábbi KRESZ szabályt nem tartotta be: Előzni abban az esetben szabad, ha az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani és a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

 

 

A második beleset során egy balra kanyarodó biciklis a balra kanyarodási szándékát nem jelezve hirtelen eléje kanyarodott egy Suzuki személyautónak, aki az ütközés elkerülés miatt balra rántotta a kormányt és így áttért a szemközti sávba. Szerencsére ott nem jött senki így kisebb zúzódással és leesett lánccal végződött a személyautó és bicikli találkozása.

Szentes, 2004. 01. 01.