Hungerit-Szentes–Vasas SC-HK 12–15

(4–5, 4–3, 1–3, 3–4)

 

Az OB I-es Csongrád megyei női vízilabdacsapatoknak sem sikerült pontot szerezniük. A Hungerit-Szentesi VK a bírók által „patronált" Vasastól hazai környezetben szenvedett vereséget. A szentesiek ezzel a 3. helyen zárták az alapszakaszt.

 

Szentes (fehér sapka): Döme – Huszka, Makra, Hőnig 1, MOLNÁR A. 4, SZREMKÓ 4, Ádám 2. Cs.: Vér 1, Hegedűs. Edző: Pengő László.

Vasas (kék sapka): Horváth P. – TOMASKOVICS 2, Porvay, KISTELEKI D. 10, Báthori, Hári 1, Ipacs 1. Csere: Németh E. 1. Edző: Pálinkás Tamás.

 

 

 

Az alapszakasz utolsó körében vérbeli rangadóra került sor a női bajnokságban – sajnos ebbe a küzdelembe a bíró is beszállt. A házigazdák ellen tíz súlyos hibát ítélt Székely Z., amit azok tíz akciógóllal kompenzáltak, „egalizáltak". Nem kis teljesítmény a válogatott egyik kapusát ennyiszer mattolni, de ez is kevésnek bizonyult. Sok volt ugyanis hét méteren az ún. kierőszakolt szabaddobás, melyek némelyikét joggal vitathatták volna a hazaiak. A két gárda 9–9-ig fej-fej mellett haladt, ekkor furcsa eseménysor zajlott le. Székely Z. a 13-as szentesit, vagyis Ádámot állította ki, de az 1-es számot is mutatta a kezével – mint később kiderült ez Pengő Lászlónak, a trénernek szólt, mint első figyelmeztetés –, s ezért Döme hagyta el a küzdőteret.

A tévedésre a bíró nem jött rá és a zsűriasztaltól sem jeleztek, hogy nem az eredetileg kiállított pólós tölti a 20 másodperces büntetést. Műhiba történt, ezért – a vezetőedző elmondása szerint – a Hungerit-Szentesi VK az óvást fontolgatja. Térjünk vissza a krónikához! A 9–9-es állást követően 9–12-re elhúzott a Vasas, ezután még 11–12-re felzárkóztak a hazaiak, de ezen a napon nem lehetett esélyük a sikerre.

Szentes, 2003. 12. 02.