Mennyezet után tetőcsere a színházban

 

 

Mint arról már hírt adtunk 2003. március elején a hóolvadást követően (Álmennyezet a színházban) közel 10 négyzetméteres területen leszakadt a színház nézőterének mennyezeti vakolata. A mai kor által nyújtott műszaki lehetőségek, és a megváltozott esztétikai igények arra a döntésre késztették a város vezetőit, hogy a színházterem egésze megújuljon. Így nemcsak az íves álmennyezet felülete, hanem a karzat alatti és feletti mennyezet, a világítótestek és a parkettaburkolat is felújításra került.

A belső felújítás után, de még az esős és hideg időjárás beállta előtt indokolt a szentesi színház tetőszerkezetét is felújítani.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a költségek fedezésére a város kasszájából különítették el az összeget, míg az önkormányzat tervezi, hogy jövőre pályázatot nyújt be épületgépészet felújítására: az öltözők, a zenekari árok, a mellékhelyiségek rendbetételére.

A tetőfelújítás 6 millió 800 ezer forintjába kerül a városnak, de ha már meg van bontva a tető, akkor még a szükséges hófogórácsokat és a villámhárítókat is felszerelik. A fent említett összegben ez nincs benne, de szükségesnek tekintik, hogy ezek is most készüljenek el, hogy a későbbiekben ne kelljen megbontani az új tetőt.

Szentes, 2003. 11. 12 .