Amikor két SUZUKI találkozik!

30 méter féknyom és 77,7 méter csúszás az aszfalton

 

 

2003. november 27-én 17 óra 40 perc körül Szentes belterületén a Hódmezővásárhely felé vezető  Vásárhelyi út és a Béke u. útkereszteződésben két Suzuki típusú gépjármű ütközött össze. Az egyik személyautó volt a maga 1300 köbcentijével, a másik nagymotor 1000 köbcentivel.

Mi is történt? A nagymotor vezetője a tél beállta előtt még "UTOLJÁRA" került egyet a motorjával, hogy ezután téli pihenőre letegye. Az útja során a Vásárhelyi úton "sikításig" húzta a gázkart, hogy repesszen a városból kifelé vezető úton, majd a benzinkút után megfordult és hasonló stílusban akart visszafelé közlekedni, amikor a Béke utcáról egy személygépkocsi keresztezte útját. Hatalmas fékezés, majd ütköztek.

 

 

 

A személygépkocsi vezetője elmondta, hogy körültekintően körbenézett, és úgy kezdte meg a védett útvonalon való áthaladást. Szinte már át is ért, amikor csattant a motor a személygépkocsi hátulján.

Szemtanuk és motorhoz "fülbelileg" értő bámészkodók elmondták, hogy a nagymotor vezetője "TÖBBSZÖRÖSEN" (azaz háromszorosan) is túllépte a megengedett sebességet motorozása és ütközése közben, de a felelőséget szakértők fogják megállapítani.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, mert nagyon jó Istene van a fiatalembernek, és az ütközés után sokkból gyorsan felépült.

Szentes, 2003. 11. 28.