Nyitott kapuk a nyolcadikosok előtt

Nyílt nap a Zsoldos Ferenc Szakközép és Szakiskolában

 

 

 

A Zsoldos Ferenc Szakközép és Szakiskolában 2003. november 3-án nyílt napot tartottak a végzős általános iskolai tanulók részére, amikor is testközelben megismerkedhettek, az itt folyó szakmai képzésekkel. A kereskedők és fodrászok tartottak ezen a napon látványos bemutatót, amikor is sűrűn fonott frizura elkészítését és ajándéktárgyak becsomagolását tekinthették meg az érdeklődők. Ennél azért szerteágazóbb az itt folyó képzés (12 választható szakma), de a látvány lekötötte a gyerekek figyelmét. Az iskolába jelenleg közel 900-an (877-en) járnak nappali képzésre, és az esti tagozatos képzésre 300-an vállalkoztak.

 

 

 

A szakközépiskolai képzésben a legnépszerűbb a marketing, a szakiskolában pedig az élelmiszer és vegyi áru kereskedő, a fodrász és a szobafestő  szakma. Az itt elvégzett évek megkoronázása képpen a fiatalok megszerezhetik a kereskedelmi technikus minősítést is.

A leg-látványosabb bemutatott művek a fenti képen látható díszkosarak voltak, amelyek bizonyos alkalmakhoz készültek. Volt itt Valentin napi kosár, de a közeljövő egyik nagy eseményére (EU csatlakozás) is készült hungaricumokat tartalmazó ajándékkosár.

Szentes, 2003. 11. 05.