Népdaléneklési verseny a Petőfiben

 

 

A Petőfi Sándor Ált. Iskola régi kedves hagyománya, hogy minden évben megrendezi a népdaléneklési versenyt. Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény mára már megmozgatja a várost és az egész környéket. Így volt ez ebben a tanévben is 2003. november 13-án.

 

 

A város minden intézményből jöttek dalosok, de hangulatos színfoltot jelentett a nagymágocsi, szegvári, mindszenti, árpádhalmi gyerekek szereplése is. A verseny két helyszínen zajlott: énekkettősök, énekhármasok és csoportok mutatkoztak be az egyik teremben, míg a másikban a szólóének kategóriában adták elő kedvenc népdalaikat a versenyzők.

 

 

 

A megnyitón Mélykútiné Németh Kornélia citerajátéka és közel 200 dalos (128 gyerek + felnőtt) hangja töltötte be az iskola előcsarnokát.

 

A zsűri tagok: Mélykútiné Németh Kornélia (zsűrielnök), Mihály Béláné (Önkormányzat), Szemerédi Beáta (tanár); Nagy Jánosné (zsűrielnök), Kiss Pál Attiláné (nyug. ig.), Várkonyiné Mihály Erna.

 

 

 

A délután folyamán szinte az egész ország területéről hallhattak népdalokat a vendégek: alföldi, dunántúli, Baranya, Csongrád megyei, erdélyi népdalok széles skálában gyönyörködhettek a megjelentek. A kicsik óvatos hangjától, az érett népdaléneklési stílusig terjedt a bemutató. Külön érdemes megemlíteni a csodálatos népviseletben megjelent gyerekeket, akiknek szép ruhájukhoz csodálatos hang is társult. Méltán indulhatnak tavasszal Szegeden a megyei versenyen.

 

 

A képen látható csoport énekét ITT hallgathatják meg!

 

 

 

 Eredmények

 

 

 

 

 

Szentes, 2003. 11. 17 .