2003. NOVEMBER                              

  

01-05.

17.30 órakor

Oviapu

 

 

színes mb. amerikai vígjáték, 93 perc

Rendezte: Steve Carr   Főszereplő: Eddie Murphy

 

Charlie-t és Phil-t olyannyira lefoglalja a marketinggel kapcsolatos munkája, hogy kimaradnak az apasággal járó minden örömből. Gyermekeik segítségével azonban hamarosan gyorstalpaló kurzuson kell elsajátítaniuk a kimaradt ismereteket.

Miután a növényi magok népszerűsítésére tervezett reklámkampányuk kudarcba fulladt, Charlie és Phil kénytelen a munkanélküliséggel szembesülni. Mindez azt jelenti, hogy csemetéiknek is le kell mondaniuk a szigorú Miss Gwyneth Harridan által vezetett exkluzív intézmény, a Chapman Akadémia méregdrága nappali felügyeletéről.


01-05.

20.00 órakor

Túl mindenen

 

 

színes feliratos amerikai akciófilm, 110 perc

Rendezte: F. Gary Gray

 

Mexikó és Kalifornia határán örök háború zajlik a kábítószercsempészek és a rendőrök között. És úgy tűnik, mindig a rendőrök azok, akik veszítenek. Sean Vetter azonban más, mint a kollégái. Nem úgy beszél, nem úgy gondolkozik, nem úgy harcol, mint a többi rendőr - hiszen más iskolába járt, mint ők. Az utcán kezdte, bűnöző volt, és nem felejtette el, amit ott tanult. Sokáig úgy tűnt, ő az egyetlen, aki megállíthatja egy új, az eddigieknél hatalmasabb kábítószer kartell felemelkedését.


06-12.

17.30 órakor

Miről álmodik a lány

 

 

színes amerikai romantikus vígjáték, 105 perc

Rendezte: Dennie Gordon

Főszereplő: Amanda Bynes, Colin Firth

 

Daphne Reynolds semmiben nem szenved hiányt... legalábbis úgy tűnik. Talpraesett amerikai lányként egyedi stílusa van, bohém édesanyjához, Libbyhez szokatlan, de szerető kapcsolat fűzi és a jövő számtalan lehetőséget tartogat számára. Az ígéretes kilátások ellenére Daphne mégsem érzi teljesnek életét. Arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel Libby tizenhét évvel ezelőtt forgószél-szerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk.


06-12.

20.00 órakor

A fülke

 

 

színes feliratos amerikai thriller, 81 perc

Rendezte: Joel Schumacher

Főszereplő: Colin Farrell, Kiefer Sutherland

 

Mit csinál az ember, ha a közelében csengeni kezd egy nyilvános telefon? Továbbmegy, tudván, hogy úgysem őt keresik? Vagy a kíváncsiságának engedve felemeli a kagylót? Stu Shepherd, a rámenős médiatanácsadó ez utóbbit választja, és a következő pillanatban egy ördögi játszma kellős közepén találja magát. "Ne tedd le - mondja egy hang a telefonban -, mert meghalsz."


13-19.

17.30 órakor

Boldog Születésnapot!

 

 

színes magyar játékfilm, 99 perc

Rendezte: Fazekas Csaba

Főszereplő: Kocsis Gergely, Ónodi Eszter

 

Osváth András 30. születésnapjának reggelén rájön: bizonyos dolgokat még nem ért el az életben és nem tart ott, ahol ennyi idősen tartania kellene. Listát készít az elmaradt dolgokról és elhatározza, hogy mindent bepótol egyetlen nap alatt. A film ennek az egy napnak a története.


13-19.

20.00 órakor

Doktor Szöszi 2.

 

 

színes mb. amerikai vígjáték, 95 perc

Rendezte: Charles Herman-Wurmfeld

Főszereplő: Reese Witherspoon, Sally Field

 

A Harvard meghódítása után Elle egy nagyvállalat feltörekvő ügyvédje lesz, ügyesen egyensúlyozva karrierje építése és az álmai férfijával kötendő közelgő esküvőjére való készülődés között. Azonban amikor kiderül, hogy szeretett kutyájának, Gyilkosnak rokonait egyik kliensének cége kozmetikai tesztelésekhez használja föl, kiáll jogaikért - és azonnal ki is rúgják. Habár ettől kissé kiborul, optimizmusát nem veszti el.


20-26.

17.30 órakor

A Minden6ó

 

 

színes feliratos amerikai vígjáték,  97 perc

Rendezte: Tom Shadyac

Főszereplő: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman

 

Van, aki sosem elégedett. Bruce Nolan hiába sikeres tévés műsorvezető, hiába szereti őt szép barátnője, képtelen abbahagyni a dohogást: szemében az egész világ egy nagy, jól szervezett összeesküvés, melynek egyetlen célja, hogy őt idegesítse. Az Úristen türelme végtelen, de ez a panaszáradat már neki is sok. Megunja a dolgot, és dühében egy hétre rábízza Bruce-ra a mindenhatóságot: eddig csak a szája járt, most azonban megmutathatja, mit csinálna másképp, hogy jobb legyen a világ. Mit tesz tehát egy ereje teljében és jókedve szűkében lévő harmincas férfi, ha minden kívánsága valóra válik? Triplájára növeli barátnője kebelméretét?


20-26.

20.00 órakor

Amerikai pite 3. - Az eskövő

 

 

színes mb. amerikai vígjáték, 96 perc

Rendezte: Jesse Dylan

Főszereplő: Jason Biggs, Alyson Hannigan, January Jones

 

Előbb-utóbb be kellett következnie. Az elsöprő sikert aratott Amerikai pite és Amerikai pite 2. virgonc hősei végre belevágtak, és megcsinálták... illetve igazából még csak most tervezik. De tényleg mindjárt nyélbeütik a dolgot. Mindenki előtt. Akkorát fog szólni, hogy még a csillár is beleremeg. Jim és Michelle össze fognak házasodni.


27-03.

17.30 órakor

Távol a mennyországtól

 

 

színes feliratos amerikai-francia romantikus film, 107 perc

Rendezte: Todd Haynes

Főszereplő: Julianne Moore, Dennis Quaid

 

Ugyanabban az évben, amikor Marilyn Monroe pályája csúcsán volt, és megjelent Joan Baez első nagylemeze, Cathy Withaker, a Far from Heaven című film főszereplőnője a látszólag makulátlanul boldog háziasszonyok csodálatos életét éli az ötvenes évek középosztálybeli Amerikájában. A szinte már kínos gonddal kényelmesre díszített, jómódú kertvárosi otthonában, állandó mosollyal kedves arcán kedvére rendezgeti a vázákban a csokrokat, a gyerekek szépek és egészségesek, férje pedig, az ellenállhatatlan Frank, társadalmilag megbecsült, biztos pozíciót tudhat magáénak.


27-03.

20.00 órakor

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka

 

 

színes feliratos amerikai kalandfilm, 144 perc

Rendezte: Gore Verbinski

Főszereplő: Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush

 

Azúrkék ég, pálmafák, kristálytiszta tenger - a Karib-tengeren járunk, a XVIII. század elején. Jack Sparrow a térség egyik hírhedt kalózkapitánya, jó svádával és tisztes üzletmenettel. Aranyéletének azonban vége, amikor a gonosz Barbarossa ellopja hajóját, a Fekete Gyöngyöt, és Port Royalból elrabolja a kormányzó szépséges lányát, Elizabeth-et. Jack a leány gyermekkori pajtásával, Will Turnerrel a brit flotta leggyorsabb hajóján, az Interceptoron Barbarossa után ered, hogy kiszabadítsa Elizabeth-et, és visszaszerezze a Fekete Gyöngyöt.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

           INTERNETES ÚJSÁG