Gólyák vetélkedtek az elsőségért

 

 

Hatodik esztendeje rendezik meg Szentesen a gólyák közötti versenyt a Gólyavetélkedőt az Ifjúsági és Művelődési Házban. Idén az iskolai gólyaavatók befejeztével 2003. november 27-én rendezték meg a versenyt.

 

 

KGT (Közgé Team)                                                                     Pollák triumvirátus

 

A versenyre a város középiskolái és a Ternei Béla középiskolai kollégium tanulói azaz gólyái kaptak meghívást. A versenyt Szűcs Lajos alpolgármester, mint a zsűri elnöke nyitotta meg az alábbi "rövid", annál praktikusabb lényegre törő nyitóbeszéddel:

- Nem szeretném szaporítani a szót, kezdődjék a verseny!

 

 

 

A csapatok elsőként tesztlapokat kaptak, amelyen helytörténeti kérdések voltak, és olyan kérdésekre kellett válaszolni, mint pl. Szentes neve először egy 1332-ből származó oklevélen milyen alakban jelent meg?

a.) Zenmpthes                  b.) Scenthus                c.) Zenthes

 

 

 

Volt olyan feladat, amikor Szentesről készített fotók lettek összevágva és a csapatoknak ezeket kellett összeállítani.

 

 

Több kevesebb sikerrel sikerült is, de olyan csapat aki az alábbi Nádai Géza tér és a Vasútállomás fotóját minden áron Kiss Bálint Református Általános Iskolának kívánták összerakni.

 

Nádai Géza tér és a Vasútállomás

 

 

Hát ebből nem akar iskola lenni!

 

 

A csapatoknak nem csak helyismeretből kellett bizonyítaniuk, hanem a szenvedély betegségek és azok hatásiból is. Érdekes volt, hogy a fiataloknak a legjobban az alkoholfogyasztás tüneteit és azok káros hatásait tudták a legjobban.

 

 

Nem csak ilyen komoly témák, hanem a mai fiatalságot érdeklő Mozi Mánia feladatlap is volt, amikor olyan kérdésekre kellett megadni a választ, mint pl: Az Úristen türelme végtelen, de Bruce Nole panaszáradata már neki is túl sok. Megunja a dolgot, és dühében rábízza a feladatait...

 

a.) A minden6ó         b.) Távol a mennyországtól        c.) Ki nevel a végén

 

 

Ügyességi feladatként pedig simára kellett borotválni egy léggömböt, amit gazdagon befújtak borotvahabbal.

 

 

 

Kilencedik feladatként egy újdonság erejével ható mobiltelefon billentyűzetének ismeretét igénylő feladatok kellett teljesíteni a gólyáknak.

A feladat az volt, hogy 1 és 30 között kellett számot mondani a jelentkezőknek, és a szám alatt rejtőzködő szót a telefon billentyűzetének segítségével a begépelésnek megfelelő számsort kellett megoldásként elmondani a zsűrinek.

Pl: CAKPAKK  2-2-5-7-2-5-5 , CSÁKÓ 2-7-2-5-6, DIÓOLAJ 3-4-6-6-5-2-5,

DISSZONANCIA 3-4-7-7-9-6-6-2-6-2-4-2

 

 

 

 Végeredmény

 

 

A díjakat Szűcs Lajos alpolgármester, a zsűri elnöke adta át!

 

Ebben az évben ismét a Ternei Béla Középiskolai Kollégium gólyái győzedelmeskedtek, aki már harmadik esztendeje minden gólyaversenyt megnyertek, és így a vándorserleg nem fog tovább vándorolni, hanem kollégium trófeagyűjteményét gazdagítja.

 

 

A győztes csapat!

 

I. Ternei Béla Középiskolai Kollégium (111 p)

II. Horváth Mihály Gimnázium (102 p)

III. Bartha Jámos Mezőgazdasági Szakközép Iskola (99 p)

IV. Pollák Antal Műszaki Szakközép Iskola (98 p)

V. Zsoldos Ferenc Szakközépiskola (96 p)

VI. Boros Sámuel Szakközépiskola (83 p)

Szentes, 2003. 12. 01.