Every Day  (Minden Nap) az életmentő üdítő

"ÜDÍTŐ TŰZOLTÁS"

 

Ennyi maradt a tűzoltó nedüből!

2003. november 20-án 17 órakor riasztották a szentesi tűzoltókat, hogy a 45-ös főút Szentesről Kunszentmárton felé kivezető szakaszán a volt Esze Tamás Lakatanya sarkán frontálisan ütközött két személyautó és az ütközés következtében az egyik kigyulladt.

A nagy erőkkel kivonuló tűzoltóknak már az éppen elalvó félben lévő lángokat kellett végleg eloltani, mert kiérkezésük előtt már elkezdték az oltást, de erről később.

Mi történt valójában?

Szentesről kifelé a főúton haladt egy Trabant személygépkocsi, amikor is helytelenül mérte fel a balra kanyarodáshoz szükséges sebességet és átsodródott a szemközti sávba, ahol először egy szabályosan haladó LADA gépkocsinak és annak utánfutójának ütközött neki. A találkozás viszonylag símán megúszta a LADA, mert csak az oldalát csiszolta végig a "papírjaguár", majd a LADA mögött halad OPEL-nak ütközött frontálisan.

 

 

 

Az ütközés következtében az OPEL motorháza lángra lobbant! Szerencsére a VECTRA utasai sértetlenül ki tudtak szállni az autóból (be volt mindkettőjüknek kapcsolva a biztonsági öve). A Ladában utazó három fiatalember látva az Opelból felcsapódó lángokat előkapták az autóban található üdítőjüket (Every Day Narancs) és elkezdték az oltást. Az utánfutójukon volt még két lapát, amelyeket szintén előkaptak, na nem eltemetni akarták az Opelt hanem, elkezdtek földet hajigálni az égő motortérbe, hogy megakadályozzák annak teljes kigyulladását. Mire a tűzoltók kiérkeztek szinte majdnem sikerült eloltani a gyorsan terjedő lángokat.

A Trabant vezetője viszont fel volt háborodva, hogy mindenki az ő sávjába áthajtott és nem ő okozta a balesetet. Amikor mindenki igyekezett eloltani az Opelt a Trabi vezetője kijelentette, hogy az nem érdekli, mert az nem az ő autója. Igaz ahhoz is rendőri segítség kellett hogy EGYENESEN tudjon beszállni a mentőbe, hogy vérvételre beszállítsák a kórházba.

Szerencsére rajta kívül voltak olyan segítőkész emberek, akik lélekjelenlétüket megőrizve segítettek a bajbajutottaknak. Még egy érdekes dolog az üggyel kapcsolatban, hogy az Opel légzsákjai nem nyíltak ki amit mindenki furcsált, de szerencsére a biztonsági öv tökéletesen megvédte az utasokat.

Szentes, 2003. 11. 21.