Nagyobb volt a füstje, mint a lángja!

 

Bulvárosan: Erről a telefonról értesítették a tűzoltóságot a Pankota Kórógy Kft.

sertéstelepén keletkezett tűzről!!!

 

Szalmabálák kaptak lángra péntek este (2003. október 7.) a Szenteshez közeli Pankota Kórógy Kft. sertéstelepen. A tűz átterjedt a sertésól tetejének szegélyére is, ahol 300 állat került veszélybe.

A szentesi, orosházi és fábiánsebestyéni tűzoltók II. kiemelt készültségi fokozatban, 5 tűzoltószerrel vonultak a Fábiánsebestyéni úton lévő Pankotai sertéstelepre, ahol körbálás szalma kapott lángra. Mire tűzoltók a helyszínre értek, a tűz már átterjedt a közeli sertésól tetőzetére is. Az ólban 300 db sertés volt, ezért az elsődleges feladat a parázsló lángok eloltása, valamint az épület védelme volt.

Ezek után az égő szalmát kéziszerszámokkal szét kellett húzgálniuk, hogy a belső izzó részeket is el tudják locsolni.

 

Nem volt akkora tűz, hogy az üveget be kellet volna törni!

 

Ami a híradásokból kimaradt:

Amikor az ügyeletes éjszakai szolgálatot teljesítő dolgozó észrevette a tüzet, értesítette a tűzoltóságot, és önkéntes tűzoltói mivoltának köszönhetően sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését, de eloltani nem sikerült az égő szalmabálákat. Ami a tetőzetből elégett az a szarufavég borítása volt.

A szentesi, orosházi és fábiánsebestyéni tűzoltók 5 tűzoltószerrel vonultak ki a Fábiánsebestyéni úton lévő Pankotai sertéstelepre, mert a szentesi tűzoltók jól ismerik a telep felépítését és a sűrű beépítettség, és az egymáshoz épített ólak miatt nagy anyagi kár keletkezhetett volna. A tető hőszigetelése nádpallóból készült, ami gyorsan lángra tudott volna kapni, de szerencsére ez nem következett be.

A telep vezetője kiemelte, hogy szerencse a szerencsétlenségben, hogy a munkatársa nem veszítette el lélekjelenlétét és a gyors beavatkozásnak köszönhetően csak 20.000,- Ft anyagi kár keletkezett.

Szentes, 2003. 11. 08.