Nagy öröm költözött egy szentesi család, Négyesiék otthonába, mert a Máltai Szeretet Szolgálat szentesi szervezetének segítségével sikerült egy szobakerékpárra szert tenniük, amely nagy segítséget jelent kislányuk gyógyulásában.

Anett, aki most 15 éves, immáron nyolc éve küzd anyagcsere zavarral, ami következtében mozgáskoordinációs probléma alakult ki nála. Először nem sikerült megállapítani, hogy Anettnál, mi okozza ezt, de egy Chikágói kórházi vizsgálat során kiderült, hogy mindezért a kisagy a felelős. A vizsgálatok után immáron Magyarországon kezelik a kislányt, aki imád TV-t nézni, olvasni, de a sport messze áll tőle. Betegsége előtt még tánciskolába is járt.

Az orvosok ajánlották a családnak, hogy szerezzenek be egy szobakerékpárt, amin Anett biztonságosan tud sportolni és fejleszteni mozgáskoordinációját. Ennek beszerzése érdekében fordult Anett nagymamája a Máltai Szeretet Szolgálat szentesi szervezetéhez, akik segítettek olyan felajánlót találni, aki egy ilyen kerékpárt tud odaajándékozni a kislánynak. Tordai Katalin örömmel jelentkezett a szervezet felhívására, és boldogan adta oda az általuk már nem használt és így felesleges kerékpárt.

Szentes, 2003. 10. 09.