Öt éves a SZIDÖK!

(Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat)

 

1992. évben kezdődött el városunkban a demokratikus korosztályi közélet kialakításának programja. Ennek következtében jött létre 1995. október 4-én a Szentesi Gyermek és Ifjúsági Kerekasztal (GYIKA) mint konzultációs fórum, majd a GYIKA jogutódjaként 1998. október 10-én a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat (SZIDÖK).

A Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat a diákok választott városi önkormányzata. A városban működő 8 általános iskola, négy középiskola és két kollégium a város 14 SZIDÖK választási körzete, ahol a diákok megválasztják a képviselő testület tagjait.

 

 

Céljuk, hogy segítsék és fejlesszék a diákok által létrehozott szervezeteket, megismertessék a fiatalokkal a demokrácia szabályait, képzéseket szerveznek olyan témákban, melyek későbbi életükben segítséget nyújthat. Céljuk továbbá, hogy szépítsék városunkat és környéküket, megőrizzék annak hagyományait. Táborokat és találkozókat szerveznek tagjaiknak és a hazai illetve a külföldi partnerszervezetek számára. Fontos feladatuknak tekintik a szomszédos országok diákjaival való kapcsolatok megteremtését is.

 

 

 

Immáron öt esztendeje ülnek össze, tanácskoznak és rendeznek versenyeket a diák-önkormányzati tagok. 2003. október 22-én az Ifjúsági Házban rendezték meg születésnapi partijukat, amikor is azt tűzték ki maguk elé célnak, hogy önfeledten ünnepeljék meg az elmúlt öt esztendőt.

 

 

Az EUROKVIZ vetélkedő során bújni kellett a segédanyagokat!

Ezen a délutánon "kézműves műhelyek", vetélkedők, "Enyém a színpad" szlogennel amatőr színpadi előadások és a végén táncház várta az ünneplésre összegyűlt fiatalokat.

Szentes, 2003. 10. 27.