Sátor a tető!

 

2003. október 13-án elkezdték a Széchenyi-ligeti uszoda sportmedencéinek kupolasátrainak felállítását. A több napot igénybevevő művelet ideje alatt csak korlátozott vízfelület állt a fürdőző vendégek rendelkezésére.

 

 

 

Mivel ezt a műveletet az elmúlt években évente többször is el kellett végezni (sátorszakadás miatt) így most gyakorlott szakemberek feszültek a szétterítő köteleknek.

 

 

 

Elsőként a legfontosabb feladat az volt, hogy minden olyan tárgyat, sporteszközt, és sátorkelléket behelyezzék a leeresztett medencébe, amit a forgóajtón keresztül nem lehet a későbbiekben bevinni.

 

 

 

Ezután a forgóajtók és a tusoló fedése következett.

 

 

 

Az időmérő óra és eredményjelző tábla is le lett fektetve tűzoltók segítségével.

 

 

A következő és igen sok időt igénybevevő faladat volt a kandeláberek kikötése és lefektetése.

 

 

 

 

 

A következő napon már nem csak a tűzoltók segítettek az strand alkalmazottainak, hanem a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandárból érkezett 21 katona is. Elkezdődött a ponyva kiterítése.

 

 

A több mázsás sátortetőt olykor negyvenen rángatták, hogy a helyes irányba és a helyes pozícióba mozduljon.

 

 

 

A medencén keresztbefeszített köteleken kellet átcsúsznia a ponyvának az egyik oldalról a másikra.

 

 

 

Ha mindezzel elkészültek, akkor jött a babra munka, mert a 33-as medencén található kupola két félből van elkészítve, amit most újra össze kell szerelni, csavarozni több száz csavarral.

 

 

Ha ezzel is kész vannak a fiúk, akkor jött szélek lerögzítése drótkötél sodronnyal, és a légbefúvó és forgóajtó beszerelése.

 

 

 

Ha mindezekkel végeztek, akkor indulhattak is a ventillátorok, és emelkedhetett a sátor. Hiába is állt fel a sátor, még abban rengeteg munka van, hogy újra felszereljenek mindent.

Ha elkészülnek a 33-as medence sátrával, akkor jöhet a 25 méteres medence sátra.

 

 

Mindenesetre hétvégén már 100%-os teljesítménnyel dolgozik a strand és a kupola, mert a hétvégén már lesz bajnoki vízilabda mérkőzés!

 

A Sportközpont vezetője köszönetet mond a Szentesi Önkormányzati Tűzoltóságnak, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár segédkező alakulatának, és mindazoknak akik önzetlen segítségével hozzájárult, hogy mihamarabb fel legyen állítva a ligeti uszoda kupolasátra.

Szentes, 2003. 10. 14.