Nem történt csoda!            

Szentesi TE–Honvéd 0–3 (0–1)

 

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjére Szentesen közel ezren voltak kíváncsiak. Csoda nem történt, a kitűnően helytálló hazaiakat a Budapest Honvéd 3–0-ra legyőzte.

 

Szentes (piros): Bíró – Keller, Márics, Gyagya, Taskovics (Nana) – Kerepeczky, Szabó T., Tóth Cs., Pálfi (Mátyás) – Szarvas, Ábel. Edző: Bozóki Zoltán.

Honvéd (fehér): Molnár (Nagy) – Vámosi, Hungler, Budovinszky, Keller – Bábik (Kaszás), Szekeres, Drobnjak, Vén (Vincze) – Borgulya, Horváth P. Edző: Gálhidi György. Gólszerzők: Borgulya, Vén, Budovinszky.

 

A szentesi szurkolók – akik a kissé hűvös idő és a hétköznapi, korai időpont ellenére szép számmal látogattak ki a találkozóra – a meccs előtt közelmúltbeli emlékeket idéztek. Az elmúlt Magyar Kupa-sorozatban az első osztályú Kispest ugyancsak játszott Szentesen, és a hazaiak csak nagy csatában, Sasu hajrában szerzett két találatával kaptak ki 3–2-re.

 

 

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a Szentesről indult és a Honvédban is futballozott Pusztai László emlékére.

 

  

 

Ahogy mondani szokták: az első félóra az ismerkedéssel telt. Több mint 30 perc kellett ahhoz, hogy a szentesi fiúk eljussanak az ellenfél kapujáig.

 

 

Aztán a Szentes kicsit bátrabb lett, jobban kinyílt, a Honvéd pedig rögtön góllal használta ki a „lazaságot". A 38. percben Vén a felezővonalról ívelt előre, Borgulya a lesre állítással próbálkozó védők mögött átvette a labdát, majd a 16-osról a hálóba emelt, 0–1. Márics hiába reklamált egy  sárga  lapért, nem volt igaza, tényleg nem volt les.

 

A gól utáni Honvéd "öröm"!

 

 

 

 

Szentesi TE kispadja                                                                   Honvéd kispadja

 

 

 

A szünet után előbb Vámosi korrigálta kitűnően a rossz labdaátvételét, és tüzelt kapásból, középről, 22 méterről alig fölé az 50. percben, öt perc múlva pedig Szabó Tibor szabadrúgása után Szarvas nyolc méterről fejelt fölé. Talán ha hagyja a mögötte érkező Tóthnak! – sóhajtottak fel a hazai szurkolók. És hogy ez milyen fontos momentum volt, az néhány perc múlva derült ki. A 61. percben Drobnjak ugratta ki Vént, a középpályás egy igazítás után 12 méterről kilőtte a hosszút, 0–2.

 

 

Válaszként a szentesi Szabó T. cselezett ki három védőt, balról a rövid felső sarkot vette célba, azonban a bombát Molnár szögletre ütötte. A 68. percben egy hosszú előreívelésre Bíró és Vámosi startolt. Utóbbi érte el előbb a labdát, átemelt a kifutó kapuson – mindez a 16-oson belül, az alapvonaltól centikre történt –, majd a két játékos ütközött. Világi játékvezető határozottan büntetőt ítélt. Budovinszky első kísérletét és a kipattanót Bíró bravúrral hárította, ám harmadszorra már nem hibázott a fővárosi, 0–3.

 

Szentes, 2003. 10. 30.