Gyalogolj, amikor "JÓL ESIK!"

 

 

2003. október 5-én a rossz idő ellenére is sokan gyűltek össze a Széchenyi-ligeti Családsegítő Központ előtt, akik részt akarnak venni a Világ Gyalogló Nap gyaloglást népszerűsítő rendezvényén.

A mozgalmat a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 7-én. 1995-ben már a Föld összes kontinensén rendeztek gyalogló napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába, 2002-ben már a világ 68 országában került megrendezésre az esemény.

A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás érdekében. Éppen ezért nem egy országos nagy rendezvény lebonyolítása a cél, hanem az, hogy minél több településen kerüljön megszervezésre a Gyalogló Nap, ezáltal növelve a rendszeres gyaloglásnak hódolók táborát.

 

 

 

A délelőtti gyalogláson résztvevők gyaloglási úti célja a volt a csongrádi úton található Tisza gát, de az eső áthúzta a szervezők számítását, ezért a kitűzött távot a Széchenyi-ligetben gyalogolták le a fiatalok.

Amikor "kellően kigyalogolták" a résztvevők magukat az eső el is állt, tehát mindenki akkor gyalogolt, amikor "JÓL ESETT!"

 

 

 

Akiket nem riasztott el az eső, és kellő mennyiségű uzsonnával rendelkeztek, azok "repetaként" kisétáltak a gátoldalba, és így kétszeresen teljesítették a kitűzött célt és egy jót sétáltak, azaz gyalogoltak.

Szentes, 2003. 10. 07.