Magyar Kultúra Napja

 

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére Tanári Hangversenyt tartottak a Lajtha László Zeneiskolában 2003. január 22-én.

 

 

Mihály Béla a Lajtha László Zeneiskola igazgatója koncertnyitó gondolataiban kiemelte azokat a személyeket, akiket a Csongrád Megyei Közgyűlés a Magyar Kultúra Napja tiszteletére díjban és elismerésben részesített.

 

Labádi Lajost a Szentesi Levéltár igazgatóját "Csongrád Megye Közművelődéséért", Brezovai Sándort az Oyama Dojo vezetőjét "Csongrád Megye sportjáért" díjjal tüntettek ki. Elnöki dicséretben részesült Szabó Jolán a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola gazdaságvezetője és Majtényi András a Horváth Mihály Gimnázium tanára.

 

 

 

A koncerten több műfaj képviseltette magát, melyek közül a legnagyobb meglepetést Kertész Ákos és Virágos Tibor okozta, mert a Zeneiskola "teljes színpadán" kézzel-lábbal doboltak. A legfőbb hangszerük a parkettás színpadi padló volt!!!

 

 

 

A koncert rövid szünetében Szirbik Imre polgármester a szentesi művelődési és oktatási intézmények vezetőinek "kultúra" ajándékot adott át, mely a közelmúltban megjelent köteteket tartalmazott. A csomagban "Szép vagy, alföld..." Képes krónika a Nagyalföldről kötet, Koszta Album és Hankóné Paksi Márta: Szentes és környéke népzenéje és néptánca a XX. században című kötet volt.

 

 A koncert meghívóját ITT lehet megtekinteni!

 

 

Szentes, 2003. 01. 23.