Mennyibe került nekünk a HÓ?

 

 

 

Ez egy nehéz kérdés, de még mielőtt megkapjuk a gáz és villanyszámlát, bizton állíthatjuk, hogy DRÁGA mulatság a hóesés.

Vegyünk egy "állatorvosi lovat" (ill. családot), ahol minden megvan (gyerekek, kutya, autó, "sarki" ház):

A tél első hóesése láttán a nagy boldogság közepette a gyerekek örülnek, az anyuka annak örül, hogy a "gyerekek örülnek" a családfőt meg rázza a hideg, hogy ezt mindet neki kell elsöpörni.

Kezdjük a hólapáttal, ami 1500 és 3000 forint között vásárolható meg (nyáron és télen hiánycikk, tavasszal és ősszel kapható"). A ház persze "sarki" így két utcafrontot kell elsöpörni naponta háromszor (söprű=600 Ft).

 

 

 

A hóesés utáni első napon mindenkit el kell vinni az iskolába, munkahelyre és felkerülnek a hóláncok (1500 Ft="egyutas", 3000 Ft="hazaislehetvelejönni", 5900-8900 Ft="közepesdejó", 15000 Ft felett="szántjaazaszfaltot")

Ha a felgyülemlett havat ki akarjuk szállítani az udvarból, akkor 4000 forintot fizetünk óránként a gépmesternek. A hóesés során megnő a lakosság só fogyasztása, amely súlyos ezrekbe is kerülhet annak, aki nem szeret söprögetni.

Mindent egybe véve a téli örömök mellé ÜRÖMÖK is társulnak, de ezeket át kell vészelni, mert csak így lesz kellemes emlék a téli NAGY HÓ!

Szentes, 2003. 01. 16.