"Hóhányók"

 

 

 

Szentesen és környékén immáron 60 cm hó esett, amely megbénította a várost. Nemcsak. hogy a hó esik, hanem olykor viharos erejű szél fuj, amely hótorlaszokat épít, és a városon kívül hóátfújások keletkeznek. A Városházára sok bejelentés érkezett, hogy nem látható, hogy dolgoznak a "HÓHÁNYÓK".

Varga Sándortól (Városellátó Intézmény, Városgazdálkodási Vállalat) megtudtuk, hogy 6 saját hóeltakarításra alkalmas jármű mellé béreltek még ötöt, és így 11 gép hómentesíti a várost. A gépek mellett 25 kézierőt is bevetettek, akik a kereszteződések akadálymentesítését végzik. 

 

 

Voltak olyan útszakaszok, ahol a katonaság segítségét kérték (pl. Csongrádi út), de a városban is ha kellett lepattantak a platóról a katonák, hogy segítsenek az elakadt járművek kiszabadításában.

 

 

 

A fiatalok örültek a rég nem látott hatalmas mennyiségű hónak, de akiknek az erkélyére a szél kb. 1,5 méter havat rakott, annak csak most kezd fájni a feje!

 

 

 

A hókotró járművek közül egy azt a célt szolgálja, hogy segítse a mentők, a napi fogyasztási cikkeket szállító járművek akadálymentes közlekedését.

 

 

 

Többen sérelmezték, hogy az utcán látott hóekéket felemelt tolólappal járkálnak. A rádió híradásából megtudtuk -ahol Szirbik Imre polgármester nyilatkozott a hóhelyzetről-, hogy a járművek minimum 4 cm havat hagyhatnak el, hogy az út vagy a jármű sérülését elkerüljék. Amúgy olyan utasítást kaptak a vezetők, hogy "még a WC-re is leengedett tolólappal mehetnek!"

Kérés a lakossághoz: Ha megtehetik nem mozduljanak ki járművekkel az utakra, hogy közlekedésükkel ne akadályozzák a kotrógépek munkáját, és mindenki úgymond "SÖPÖRJÖN A SAJÁT HÁZA TÁJÉKÁN!". Ez nemcsak a járdák tisztántartását jelenti, hanem a gyalogátkelőhelyek kiszabadítására is vonatkozik, és ha megtehetjük, akkor a szomszédjainknak is segítsünk.

 

 A képre kattintva kinagyítható!

Szentes, 2003. 01. 08.