2002. április 16.

 

Kinder és PEZ kiállítás és börze

 

 

Az Ifjúsági és Művelődési Házban április 8-14-ig tart nyitva a Kinder és PEZ kiállítás. A Kinder tojások belsejében található meglepetés játékokat és a PEZ cukorka adagolóit gyűjtötték össze lelkes rajongok, hogy egy kiállítást lehessen megvalósítani a több ezer játékból. A hétvégén börzén vehetnek részt a gyerekek, amikor a rég áhított darabokat szerezhetik meg a csere-berén.

Szentes, 2002. 04. 12.

 

Tanultak és Tanítók kiállítása

 

 

A Deák Ferenc Általános Iskolában április 10-én délután nyílt meg az iskolában Tanultak, és Tanítók művészeti kiállítása, az iskola 40. évfordulója alkalmából. 

Ezzel egy időben az alsós tanulók meseillusztrációs versenye volt, melyet a meghívott vendégek zsűriztek.

A fotón láthatók: Bóta Csaba, Török Katalin, Aranyi László, Tornyi M. Edit és Janó Tibor

Szentes, 2002. 04. 11.

A tűzoltók egy napja

 

 

 

Április 9-én több munkájuk akadt a szentesi tűzoltóknak, mert délelőtt segédkeztek a zöldségpiac mellett kivágni több elkorhadt fát, majd ebéd után riasztották őket egy szeméttároló tűzhöz is.

 

 

 

A szemetes edény eloltása után egy kis derékmozgató tornán vettek részt a legények, mert segítettek összehajtogatni a strandfürdőről levett sátorponyvát. Az origami hajtogatási módszereket itt izomból kellett művelni.

 

 

 

Kandeláber hordó versenyre gyakoroltak az egész napi testedzés levezetése képpen a képen.

Szentes, 2002. 04. 10.

 

 

Ének a csodaszarvasról

 

 

 

Az Őze Lajos Filmszínházban április 8-án délelőtt mutatták be Jankovics Marcell és Szörényi Levente új egészestés animációs filmjét.

 

 

 

A filmvetítésre megérkezett Jankovics Marcell, a rendező, akinek a gyerekek kérdéseket tehettek fel, a film készítésével kapcsolatban, majd autogramot adott az ifjú rajongóknak.

Szentes, 2002. 04. 09.

 

 

A nyertes kiállítása

 

 

Varga Patrícia Minerva a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány

2000. évi nyertesének tárlata nyílt meg a Városi Galériában április 6-án.

A kiállítást Dr. Lovas Dániel esztéta nyitotta meg.

A kiállítás megtekinthető: április 8-27-ig K-P 10-13 és 15-18 óráig, Sz 9-13 óráig.

Szentes, 2002. 04. 08.

 

 

INTERNETET tojik a NYUSZI!

 

 

A városban található két könyvtár (gyermek és felnőtt) hatalmas fejlődésen megy keresztül. A napokban állítják hadrendbe azokat a számítógépeket, amelyeket a Széchenyi terv pályázatán elnyert összegből vásároltak.

Ezeken a számítógépeken az elkövetkező két esztendőben INGYEN lehet internetezni, és a gyermekkönyvtárban kedvezményes Internet tanfolyamra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az Internetezéssel bővebb felvilágosítás a könyvtárakban.

Szentes, 2002. 03. 29.

 

 

Képek a munkálatokról!

 

 

Szentes életében igen nagy változást jelent a Kossuth tér átalakulása. Erről a nagyszabású munkáról folyamatosan tájékoztatunk képekben. Íme az első panoráma fotó, ahol a volt Megyeházától a "Fehérházig" elláthatunk. Első menetben a járdáktól, aszfalttól és egyéb burkolóktól szabadítják meg a területet, hogy elkezdjék a tér átalakításának földmunkálatait. A szökőkút már túlesett az első légkalapáccsal való találkozáson, és a napokban "őt" is elbontják a munkások.

 

 

Figyelem! Ha a képre kattintunk és a gépünk alkalmas a FLASH animációk lejátszására, akkor a fenti panoráma képet animálva is megtekinthetjük! (FLASH 5 lejátszó segédprogramra van szükség!)

Szentes, 2002. 02. 21.

 

 

Télen - nyáron a Tiszát járom!

 

 

 

A nyár hangulatát jó felidézni a téli estéken.

A képen látható a Tiszai Strand partja nyáron, ill. télen! 

Szentes, 2001. 12. 19.

 

 

Újra munkában a tűzoltók!

 

 

A húsvéti ünnepek alatt már bizonyíthattak a tűzoltók szakmai felkészültségükről, de április 4-én újra csatába kellett szállniuk a Tűzmanó ellen. A várost elkerülő út mellett emberi felelőtlenségből kapott lángra egy nádas terület, melyen gyorsan tovaszaladt a Tűzmanó. Sikerült utolérni, mielőtt a háttérben látható nagyobb nádas területet elérte volna és egy jól irányzott hidegzuhannyal lehűtötték a kedvét. Ezen a területen nemcsak a nádsáv égett, hanem egy illegális szemétlerakón található egyéb hulladékok is. A városunkba látogató Tóth Tamás (a Körös-Maros Nemzeti Park Természetvédelmi felügyelője) értesítette a tűzoltókat, akik gyorsan eloltották a tüzet, és a felelőtlen szemétégetőt megbírságolták és kötelezték a területén található hulladékok elszállítására.

Szentes, 2002. 04. 05.

 

"Harmónia és Feszültség!"

 

 

 

Zsille Győző festőművész kiállítása nyílt meg április 3-án a Városi Könyvtárban. A kiállítást Szilágyi László egy Hamvas Béla idézettel nyitotta meg:

 

"A megvalósítás (megvalósulás) személyes mű, de ez

a személyes mű közösséget épít és a közösség

a természetet és a világot."

 

A kiállításon mutatták be Zsille Győző: Halálvágta verseskötetét, mely 50 "harmóniával és feszültséggel" teli verset foglal kötetbe.

Szentes, 2002. 04. 03.

 

 

Misztérium játék

 

 

 

Az Új Hajtás 102 ifjúsági közösség Húsvéti misztérium játékot adott elő március 31-én a Jézus Szíve Katolikus Templomban a szentmise után.

Szentes, 2002. 04. 01.

 

 

Húsvéti keresztelés

 

 

 

A felsőpárti Református templomban húsvéti keresztelésen két gyermek és több felnőtt részesült a keresztség szentségében.  

Szentes, 2002. 04. 01.

 

Ég a nádas, ég!

 

 

Szentes külterületén a már nem működő szeméttelep lobban lángra március 30-án a délutáni órákban. Ezen a területen a belvíz miatt nádas nőtt, amit egy "vélelmezett nyílt láng" gyújtott fel. Ez a terület már régóta parlagon hever, de még a mai napig sokan használják illegális szemétlerakónak.

A tűzoltóknak nehéz dolguk volt, mert a tűzben a telepre kihordott festékes és spray flakonok robbantak fel a hőségben. 

 

 

 

Sikerült körbekeríteniük a tüzet, és az eloltás után módszeresen átvizsgálták, hogy az utolsó lángfészkeket is eloltsák. A nagy füstre sokan felfigyeltek és kikerekeztek, mert a hír futótűzként terjedt, hogy "lángol a régi szeméttelep!"

Szentes, 2002. 03. 31.

 

 

50 éves a bölcsi

 

 

Március 29-én egy kis ünnepség keretében emlékeztek meg a Szentes Város Önkormányzat Bölcsödéjének 50 éves fennállásáról. A polgármester úr elismerését fejezte ki a régi és új dolgozóknak, melyeket oklevelek és ajándéktárgyak örökítettek meg.

Délután a Központi Gyermekélelmezési Konyhán folytatódott az ünnepség, ahol a bölcsibe járó és járt gyerekek rövid műsorral köszönték meg a gondoskodó kezek munkáját.

 

 

Szentes, 2002. 03. 30.

 

 

Egy szép "nyári" nap!

 

 

 

Március 31-én ragyogó napos idő köszöntött Szentesre. Húsvét vasárnapján sokan kihasználták a jó időt és sporttal töltötték. Voltak akik futottak, biciklitek, teniszeztek, de a légteret meghódítva családi sétarepüléssel is elütötték az idejüket. (Hári László és családja látható a repülőben)

Szentes, 2002. 04. 01.

 

 

Amatőrök, nem amatőren!

 

 

Na most be megy-e? Kérdezhette egymástól a két ellenfél, de mint már megszokott a Murphy törvényekből, hogy ami úgy látszik, az nem úgy van

Egy ügyes testcsellel a labda kikerülte a kaput.

A meghívásos amatőr focitornán szurkolhattak az érdeklődők április 7-én.

Szentes, 2002. 04. 08.

 

 

SZENTES - OSC   5 : 6 

 

 

A szentesi pólós legények hiába védekeztek, de a két vezető egyéniség (Kiss I., Berki A.) hiánya elengedhetetlen volt, hogy itthon tartsuk a bajnoki pontokat. Az OSC megérdemelten győzedelmeskedett a Szentesiek felett április 6-án.

Szentes, 2002. 04. 08.

 

 

Szentesi Carnex - BVSC  8 : 16

 

 

A női vízilabda bajnokságban a Szentesi Carnex április 6-án szállt vízben a BVSC Satelit ellen a ligeti uszodában. Másnap a Kecskeméti Villanófókákat fogadták a szentesi pólósok.

Szentes, 2002. 04. 08.

 

 

K.O.-val győzött a labda!

 

 

A MÉH Szentesi TE az Izsák csapatát fogadta otthon a bajnokságban. Egy jó mérkőzést láthatott a szentesi közönség és a MÉH itthon tartotta a megszerezhető pontokat, mert 2:1 arányban győzedelmeskedett. A lefújás után volt a mérkőzés legizgalmasabb pillanata, mert egy eltévedt labda kiütötte a játékvezetőt. A lövés amennyire nem volt szándékos, de annál szédítőbb volt.    

Szentes, 2002. 04. 01.

 

 

Sportos hétvége!

 

 

A kézilabdás lányok az orosházi lányokat fogadták otthonukban, de hiába a hazai pálya előnye, az vendégek elvitték a jól megérdemelt pontokat.

 

 

A Szentesi Kinizsi az elmúlt heti botlás után, hazai környezetben megszerezte a megérdemelt pontokat, mert a félidőben már négy góllal vezetett a vendégekkel szemben.

Szentes, 2002. 03. 25.

 

 

Jöttek, dobtak, győztek!

 

 

Honvéd Domino  -  Szentes

12 :  5

 

A Honvéd Domino csapata március 20-án utazott Szentesre, mert a hétvégére tervezett mérkőzést a fővárosi gárda bajnokok ligájában való részvétele miatt most kényszerültek lejátszani. Molnár Tamás csapata jó "edzőmérkőzést" játszott az irányító és "BEK" nélkül maradt Szentessel. Kiss István és Berki András oszlopos tagja a Szentesnek, de ők már Svájcban dobják a gólokat.

Szentes, 2002. 03. 21.

 

 

Győzött a MÉH Szentesi TE!

 

 

Az NB III. alföldi csoportjában március 17-én a Szentesi TE otthonában fogadta a Kiskőrös csapatát. Már úgy látszott, hogy  a félidőben döntetlennel (0:0), vonulnak a csapatok az öltözőbe, de egy váratlan fordulattal az utolsó másodpercekben két gólt is rúgott a Szentes.

A második félidőben már csak kettőt sikerült a hálóba gyötörni a srácoknak, mert a kapufa hárította a harmadik lövést (4:0).

Szentes, 2002. 03. 18.

 

 

II. Open Aerobic Nap

 

 

Március 15-én a városi sportcsarnokban rendezték meg a II. nyílt aerobic napot. A Pulya ikrek szervezésében táncolhattak, ill. sportolhattak a vállalkozó kedvűek. Az Ifjúsági és Sport Minisztérium támogatása jelentősen segített, hogy közel 150 sportoló hasznosan töltse el a szabadidejét.

 

 

Szentes, 2002. 03. 18.