2002. február 10.

 

Olvasó Játék

ünnepélyes eredményhirdetése

 

 

A Petőfi Sándor Általános Iskola és a Városi Gyermekkönyvtár az Olvasás Éve alkalmából megrendezte az Olvasó Játékot. A versenyre több száz tanuló küldte be pályázatát, aminek eredményhirdetése február 1-én de. 10.00 órakor volt a Gyermekkönyvtárban.

Az ünnepségen részt vett Fenyvesi Félix Lajos költő, aki kötetlen beszélgetés formájában méltatta az olvasás jelentőségét.

Szentes, 2002. 02. 03.

 

 

Pályázaton utazást nyertek!

 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskola pályázott, és nyert. A nyeremény egy ingyenes út volt Budapestre, ahol a Magyar Színházban megnézhették a La Mancha Lovagja előadást.

 

Szentes, 2002. 01. 30.

 

 

Deák Bál

 

 

Immáron negyedik esztendeje került megrendezésre a Deák Szülő-Tanár Bál. 

 Az iskola tánccsoportjának kán-kán műsorát láthatjuk a fotón, amit a nagy sikerre és a jó hangulatra való tekintettel visszatapsoltak.

A Deák Ferenc Általános Iskola alapítványába kerül az itt összegyűlt összeg, amit a diákok táboroztatására, tanulmányi versenyeire és ajándékokra költenek.

 

Szentes, 2002. 01. 27.

 

 

KELL Ő az átkelő!

 

 

Hamarosan gyalogátkelőt, közismertebb nevén ZEBRÁT kaphat Szentesen a Petőfi utca, az Iskola utca torkolatánál. Az autóbusz-állomás és két közép-, valamint egy általános iskola között vezető kis utcán keresztül haladva, diákok százai kelnek át szabálytalanul a Petőfi utcán. Szentes már többször kezdeményezte a közlekedési felügyeletnél gyalogátkelőhely megvalósítását az említett szakaszon, - korábban kevés sikerrel. A témában az engedélyeztetési eljárás most a végső szakaszába lépett. A kivitelezési munkákat a tervek szerint még az első negyedévben elvégzik.

Szentes, 2002. 01. 22.

 

 

Veszély a ligetben!

 

 

A Széchenyi liget fáit a tél igencsak megviselte, amit a képen is láthatunk! A napokban ellenőrzik??? hogy a sétányok biztonságosak legyenek, mert a föléjük hajló fák gallyait a tél igencsak megtépázta. Ezt az ellenőrzést addig kell elvégezni, amíg nem borulnak lombba a fák. 

Szentes, 2002. 02. 01.

 

 

Esőben, hóban kitartóan!

 

 

Szentes általános iskoláiba, nemcsak szentesi gyerekek járnak, hanem a környező településekről is utaznak nap mint nap gyerekek a fejtágítás reményében. A Deák Ferenc Általános Iskolába harminc "bejárós" gyermek jár Nagytőkéről, Zalotáról és Magyartésről. Ők busszal érkeznek, és haza is a busz szállítja őket. Ezért igazán jó lenne, ha ezeknek a gyerekeknek nem a szabad ég alatt kellene várakozniuk a buszra, mert esőben az Rákóczi Ferenc úti házak oldalához lapulva várakoznak "türelemmel". Érdemes lenne elgondolkodni, hogy milyen kicsin múlik, hogy egy gyerek ne fázzon meg, nem beszélve a kísérő szülőkről, akik szintén itt várakoznak, hogy együtt utazzon haza a család. 

Szentes, 2002. 01. 30.

 

 

Tűrnek, mert tűrniük kell!

 

 

A szentesi Kórház területén épülő új sürgősségi osztály építkezése miatt a környéken lakók, már hónapok óta nem tudnak aludni, mert éjjel-nappal folyik az építkezés. Az építkezés miatt az épülő központ szomszédságában található házak a földmunkák ideje alatt megrepedeztek, és a betont szállító teherautók dübörgése folytán éjszaka sem tudnak pihenni az ott lakók.

Ezek problémák, de hamarosan véget érnek, mert már a területrendezésnél tartanak az építők.

A szomszédok tudják, hogy türelemmel kell lenniük, de amikor kamionnal felszántják az út szélét, és végigcsapják sárral a házak falát, akkor a türelemnek és a tűrésnek vége szakad.

Az arra közlekedők jelezték, hogy az építők, ha mást nem is de a KRESZ-t igazán betarthatnák, mert az útra felhordott sarat eltávolíthatnák, mert balesetveszélyes! 

Szentes, 2002. 01. 30.

 

 

Tudományos ülés

 

 

Ünnepi tudományos ülést rendeznek a Szentesi Területi Kórházban január 31-én, csütörtökön 18 órakor. Az ülés keretében adták át a "Bugyi István Emlékérmet" valamint jutalmazták a 35 év alatti orvosok és kórházi szakdolgozók tudományos munkásságát.

A Bugyi emlékérmet elsőként dr. Zsoldos Ferenc vehette át 1988-ban. Ezúttal Benkó Gábor főorvos, a kórbonctani és szövettani osztály nyugalmazott vezetője részesült az elismerésben.

A program keretében 12, főleg sebészeti és belgyógyászati témájú előadás hangzott el.

 

Szentes, 2002. 02. 01.

 

CSIKK, CSIKK hátán!

 

 

A dohányzás káros az egészségre!

 

Ezt mindenki jól tudja, és 18 éves kor alatt tilos is, de ez egy olyan társadalmi problémát okoz az iskolákban, amit lehetetlen megoldani. Amit tiltanak, azt annál inkább űzik a fiatalok. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy engedjük meg a dohányzást, de talán ezt a küzdelmet a családikörben kellene elkezdeni. E rövid bevezető után talán térjünk rá a lényegre.

 

A Szent Anna templom környezetében három tanintézmény található. A fiatalok a tiltás ellenére a templom takarását kihasználva és annak oldalán megbújva dohányoznak.

 

Már ez is gond, de az nagyobb, hogy a csikkeket szét dobálják. Amikor a csorda szellem eluralkodik rajtuk még cifrábbakat is művelnek. A folyamatos ellenőrzés ellenére sem hagynak fel egészségkárosító szenvedélyükkel. A minap a Horváth Mihály Gimnázium igazgatónője tartott ellenőrzést és figyelmeztette a fiatalokat, hogy amit tesznek az tilos és ezzel nemcsak önmagukat sodorják bajba, hanem az iskola hírnevét is csorbítják.

A rövid igazgatói (anyai) intelmek hatására önkéntesek jelentkeztek a csikkek eltakarítására.

Ilyen helyzetben jobb és hatásosabb az észre bízni a döntést a szankció helyett.

 

 

Más iskoláknál is probléma a dohányzás, de ahol 18 életévüket betöltött tanulók tanulnak (ötöd ill. hatod évesek, levelező tagozatosok, esti iskolások) ott az iskolának ki kell jelölni dohányzásra alkalmas helyet. Ezeket a helyeket és helységeket ellenőrzik, na nem a tanárok hanem a hivatalok, hogy a kialakításban és felszereltségben megfeleljenek az előírásoknak.

Többen felkapják a fejüket, hogy ott a WC. Ha a hivatalok munkatársaik fedezik fel a dohányzókat, akkor ez százezer forintba is kerülhet az iskolának.

 

Na de mit ír a törvény a Nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól. 

 

 Az ikonra kattintva elolvashatjuk! 

 

Szentes, 2002. 01. 25.

 

 

Kutya és gazdája

 

 

Sokan azt állítják, hogy kutya és gazdája hasonlít egymásra, de én nem hiszek ebben?!?!

 

Vasárnap este (december 9.) koncertet adott az országos hírnévnek örvendő énekest, Balázs Pali, akit nem is olyan régen láthattunk az RTL Klub Fókusz műsorában, ahol jótékonysági koncertet adott egy sérült család számára, hogy saját otthonukban tudják tovább nevelni gyermeküket. A jótékonyságáról ismert énekest telt ház fogadta a szentesi Tóth József Színházban, ahova a környező településről is érkeztek rajongók.

 

 Szentes, 2001. 12. 10.