2002. január 6.

 

December havi Programok

 

 

December havi Moziműsor

 

Szentes, 2001. 12. 23.

 

Éjféli mise

 

 

Karácsony szentestéjén a Szent Anna katolikus templomban éjféli misét tartottak, ahol megemlékeztek a kis Jézus születéséről. A nagy hideg ellenére több százan jöttek el a Veréb László plébános atya által celebrált misére. 

Szentes, 2001. 12. 25.

 

 

Karácsonyi ünnep

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola betlehemes játékot adtak elő az

iskola dísztermében december 20-án.

Az ünnepség kettős ünnep volt, mert nemcsak az előadásban gyönyörködhettek a gyerekek, ahol a díszletek és jelmezek élethűen kidolgozottak voltak.

Az ünnepség végén a Hullócsillag alapítvány jóvoltából minden tanuló részesült abból az ajándékból, amit az alapítvány juttatott el az iskolának.  

Szentes, 2001. 12. 21.

 

 

Első a ......

 

 

Az első szentesi WEB szerkesztő verseny eredményhirdetését tartották meg

december 21-én a Városi Könyvtárban.

 

Eredmények:

I. Szentesi Mozaik internetes újság, Vidovics Ferenc

II. Szentes város turisztikai honlapja, Bővíz Tibor

III. Szentes környéki látnivalók a régész és természetbarát szemmel, Körtvélyesi Zsolt és Tari Balázs

 

A pályamunkák megtekinthetők a www.szentesinfo.hu/webverseny címen!

 Szentes, 2001. 12. 23.

 

 

Ho-ho-ho-hó helyzet!

 

 

 

Többen felháborodásuknak adtak hangot, amikor a karácsonyi ünnepek alatt ki szerettek volna mozdulni otthonukból, de az utak havasak, a járdák szinte járhatatlanok voltak. A képen látható hódúró olyan lett mint a fehér holló! Kifogásokat lehet találni, de érdekes volt látni, hogy ha elhagytuk a várost minden út, ha száraz nem is , de hómentes volt. Máshol miért tudják megoldani a hó helyzetet?

Az illetékesek a roppant dermesztő hidegre hivatkoznak, de kérdem én a felsőpárt utcáin miért járnak az emberek 10 cm-es sértetlen havon?

A napokban találkoztunk három munkással akik inkább átlépték a hóakadályt minthogy arrébb lapátolták volna, így bizakodjunk, hogy mihamarabb eljön a tavasz!!!

Szentes, 2001. 12. 28.

 

 

Csendes éj a templomból!

 

 

Érdemes elsétálni a Szentes központjában található Evangélikus templom előtt, mert nemcsak méltósággal nyújtózkodik az égbe a templom, hanem most dalra fakadt. Nagyra nyitott szájjal, és igencsak odatekert erősítővel énekli a Csendes éjt, a falra szerelt hangszórókból.

Nagy János, a Lajtha László zeneiskola igazgatójának koordinálásával lett beállítva, és behangolva a zenélő szerkezet, amit Tímár Ferenc és Csapata szerelt fel az ünnepekre.

Ha kíváncsi lett, akkor sétáljon el, (lehetőleg villanyoltás után, azaz este), mert nemcsak fényben, de hangban is karácsonyi hangulatot mutat a város központja.  

Szentes, 2001. 12. 21.

 

 

A KÖZÖNSÉG BETEGSÉGE MIATT

A KONCERT ELMARADT!

 

Furcsának tűnik a cím, de valójában a hír igaz. A Szent Anna utcai óvoda szervezésében Gryllus Vilmos adott volna jótékonysági koncertet a Tóth József Színházban december 18-án 10 és 14 órakor, de az óvodákban tomboló influenza vírus meghiúsította ezt. Olyan kevés gyermek egészséges, hogy volt olyan csoport, ahonnan 40 gyermek közül 5 tudott volna elmenni a koncertre. Az előadás ugyan most nem lett megtartva, de 2002-ben egy influenza mentes időszakban újra megszervezik.

Ezúton kívánunk, minden kisbetegnek gyógyulást!

Szentes, 2001. 12. 19.

  

 

Úti élmények

 

 

Az Árpád Agrár RT székházában tartott Dr. Csiky László szobrász úti élménybeszámolót kínai utazásáról.

És kérdezheti mindenki: Hogy is került oda egy szentesi szobrász?

Szobrász pályázat révén kapott meghívást  Chan Chun-ba.

A híres emberekről készített alkotásaival lett közismert Csiky doktor,

ami időnként humorral és kritikával is társul.

 Szentes, 2001. 12. 16.

 

 

Szépséggel és harmóniával .....

 

 

A "szépséggel és harmóniával az üzleti kultúráért" című felhívásra 22 nevezés érkezet, aminek az eredményhirdetése december 21-én volt a Városháza dísztermében. Erre a versenyre kereskedelmi és vendéglátó egységek jelentkezhettek, ahol az ünnepi kirakatokat és portálokat értékelték és díjazták. 

 

A verseny végeredménye:

I. Piramis Méter Áruház, Kossuth L. u. 32/A

II. Aranykalász Panzió, Apponyi tér 18.

III. LURKÓ Gyermek Ruházat, Ady E. u. 9.

 

 

Az elismerő okleveleket Szirbik Imre polgármester adta át a legjobbaknak, így Sándor Imrénének is, aki a Piramis Üzletház tulajdonosa. Az átvételkor a nyereményének pénzjutalmát felajánlotta az Apponyi téri óvodások Zsivaj alapítványának, ezzel kedveskedett óvodásoknak.

 Szentes, 2001. 12. 23.

 

 

Deák Ferenc és kora történelmi kiállítás

 

 

A Deák Ferenc Általános Iskolában az iskola fennállásának 40. és Deák Ferenc halálának 125. évfordulója alkalmából Deák és kora történelmi kiállítást rendeztek. A kiállítást Vitányi Iván szociológus nyitotta meg.

 

Szentes, 2001. 12. 20.

  

 

Játék, játék, játék!

 

 

 

A megyei közgyűlés oktatási és ifjúságpolitikai mecenatúra alapjának támogatásából vásárolt mese- és ismeretterjesztő könyvek, játékok ünnepélyes átadására került sor a Szentesi Kórház Gyermekosztályán 2001. december 19-én 11 órakor. Az ajándékokat Szirbik Imre polgármester és Szűcs Lajos adta át Dr. Tóth Edit osztályvezető főrvosnak és Dr. Kovács Ágnes igazgatónőnek.

Szentes, 2001. 12. 20.

 

 

Mozgáskorlátozottak Karácsonya

 

 

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Szentesi Csoportja a Móricz Zsigmond művelődési házban karácsonyi ünnepséget tartott az év utolsó összejövetelén. 

 

Ismerkedjünk meg velük:

2002-ben január és február hónapokban téli szünetet tartanak, márciustól minden hónap második és negyedik szerdáján tartják összejöveteleiket délután 4 órától.

A csoport idén ünnepelte fennállásának 20. éves évfordulóját. Fő tevékenységük a mozgássérült emberek érdekképviselete, a lakás akadálymentesítési támogatásokban és gépkocsi szerzési támogatásokban segítségnyújtás stb.

Hetente rendszeresen gyógytorna foglalkozásokat tartanak hétfői napokon 17 órától az Ifjúsági Házban Bandula Helén gyógytornász vezetésével. Évente több autóbuszos kirándulást szerveznek, ebből az egyik közös gyógyfürdőzés.

Ismeretterjesztő előadások, termékbemutatók színesítik foglalkozásaikat.

Minden érdeklődőt (nem csak mozgáskorlátozottat) szeretettel hívnak tagjaik sorába márciustól.

 

Érdeklődni és bővebb felvilágosítás:

Lehoczki Józsefné

(Tel.: 06-30/974-5348)

Szentes, 2001. 12. 20.

 

 

HOVA TOVÁBB

 

 

 

Végre elérkezett a nagy nap, amikor szurkolhattunk a szentesi Zsivaj alapítványnak a Rókusfalvy Pál Hova tovább című műsorában. A három csapatot három közismert személy támogatta a versengésben, így a műsorban szerepet Dörner György, Bán János és a Szentest képviselő Gáspár Sándor.

A sárgák ügyességén múlt, hogy mennyi diót gyűjt a csapat, mert a dobókocka gurításában ők segédkeztek Sándornak. A szituációs feladatot a színészek ügyesen hajtották végre, ami révén az első feladat után döntetlen volt az állás.

 

 

 

Következett a nem éppen egyszerű puzzle feladat. A résztvevőknek annyi segítségük volt, hogy önarcképüket kellett összerakni a darabokból, ami nem volt könnyű feladat. Most kiderült, hogy ki nézegeti önmagát sűrűn a tükörben, mert az jól ismerte arcát.

 

 

 

Az ügyességi feladatokban remekelt a mi Sándorunk, mert a labda legurítási feladatban éppen az utolsó másodpercben sikerült a feladatot megoldani. A következő feladatban igen forró volt a hangulat, mert a színészek fejére gyertyát rögzítettek és vízipisztollyal kellett eloltani a másikét. 

 

 

 

Minden erőfeszítés ellenére a szentesi csapat a diók feltörése után is csak a második helyre került,

így az 1 millió forintos főnyereményt nem sikerült elhozni.

Vigasz képen csak annyit, hogy a teljesítményükkel nemcsak a középmezőnyben végeztek, hanem a dobogóra is felkerültek.

Gratulálunk teljesítményükhöz, és külön köszönet, hogy

Szentest képviselték e népszerű versenyben.

 Szentes, 2001. 12. 17.

 

 

Szeretetakciós Sportgála

 

Képek a gáláról

 

 

 

A Silver társastánc klub táncosai nyitották meg a szeretetakciós sportgálát. A tánc folytatódott, mert a Szabadidős Sportklub Rock & Roll tánccsoportja mambo és cha-cha-cha formációt adtak elő. 

 

 

 

Az ifjúsági magyar női labdarúgó válogatott mérkőzött az AL-KO csapatával.

A gálát a Szentesi Vasutas - Deszk kézilabda mérkőzés zárta.

 Szentes, 2001. 12. 01.