Megalakult Szentesen a képviselő-testület

 

 

2002. november 4-én alakuló testületi ülésen jelentek meg a októberi helyhatósági választások győztesei, hogy Szentesen is megalakuljon az új testület. Ollai Istvánné a megalakuló testület korelnöke (mint mondta SAJNOS) beszámolt a választási eredményekről, hogy az október 20-ai helyhatósági választásokon Szentes választásra jogosult lakosságának 48,55 %-a járult az urnákhoz.

 

 

 

Fábján Sándor, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választás hivatalos végeredményét, majd az új képviselők letették az esküt és átvették a megbízólevelet.

 

A testület tagjai:

VARGA ÁRPÁD CSERNUS LUKÁCS LÁSZLÓ PAP IMRE GERÉNÉ DUNAHÁTI-VAS MÁRTA NAGY MIHÁLY

VARGA ÁRPÁD, CSERNUS LUKÁCS LÁSZLÓ, PAP IMRE, GERÉNÉ DUNAHÁTI-VAS MÁRTA, NAGY MIHÁLY

 

TÖRŐCSIK ZOLTÁN HORNYIK LÁSZLÓ MÓRA JÓZSEF OLTYÁN LAJOS BARANYI IMRE 

TÖRŐCSIK ZOLTÁN, HORNYIK LÁSZLÓ, MÓRA JÓZSEF, OLTYÁN LAJOS, BARANYI IMRE

 

DR. DEMETER ATTILA FÜSTI-MOLNÁR LAJOS SZŰCS LAJOS DR. SIPOS FERENC OLLAI ISTVÁNNÉ LŐRINCZ ESZTER

DR. DEMETER ATTILA, FÜSTI-MOLNÁR LAJOS, SZŰCS LAJOS, DR. SIPOS FERENC, OLLAI ISTVÁNNÉ LŐRINCZ ESZTER

 

HALMAI LÁSZLÓ LAKI CSABA DR. DÖMSÖDI JÓZSEF KÁLMÁN JÁNOS DONGÓ LÁSZLÓ

HALMAI LÁSZLÓ, LAKI CSABA, DR. DÖMSÖDI JÓZSEF, KÁLMÁN JÁNOS, DONGÓ LÁSZLÓ

 

FÉLEGYHÁZI-TÖRÖKNÉ SOMOGYI ÉVA  KARIKÓ TÓTH TIBOR  DR. RÉBELI SZABÓ TAMÁS

FÉLEGYHÁZI-TÖRÖKNÉ SOMOGYI ÉVA, KARIKÓ TÓTH TIBOR, DR. RÉBELI SZABÓ TAMÁS

 

 

 

A helyhatósági választások során polgármestert is választott Szentes, amin Szirbik Imre a közvetlen választás során a szavazatok 69,54 százalékát szerezte meg, ezáltal ő vehette át Ollai Istvánnétól a város kulcsát szimbolizáló "ezüst" kulcsot.

Rövid szünet után elkezdődött az érdemi munka, mely során az alpolgármester jelölése a polgármester jogköre, Szirbik Imre Szűcs Lajos személyre tett javaslatot, akit végül titkos szavazás útján választottak alpolgármesterré.

Az alakuló ülést megelőző pártközi egyeztetések során a bizottságok elnökeire és tagjaira mint listára szavaztak a képviselők, s azt egyhangúlag fogadták el. A jogi bizottság elnöke Demeter Attila, a kereskedelmi és idegenforgalmi bizottság elnöke Móra József, a lakásügyi bizottság elnöke Laki Csaba, a művelődési bizottság elnöke Oltyán Lajos, a pénzügyi bizottság elnöke Félegyháziné Somogyi Éva, az ifjúsági és sportbizottság elnöke Rébeli Szabó Tamás, a szociális bizottságé Pap Imre, a városrendezési bizottság elnöke pedig Baranyi Imre lett. 

Szentes, 2002. 11. 05.