Jövőre asztalra és teremre pályáznak!

 

 

Sikeres 2002-es esztendőt zár a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, mert jelentős összegeket sikerült pályázatokon nyerniük az oktatás korszerűsítése érdekében. Szükség is volt a fejlesztésre, mert Akkreditált Iskolai rendszerű Felsőfokú Szakképzés folyik a középiskolában.

Az AIFSZ képzés célja, hogy a középiskolai tanulmányokra alapozva, viszonylag rövid, két éves képzés alatt olyan szakembereket képezzen, akik képesek a szakterületüknek megfelelő, elsősorban gyakorlati feladatokat önállóan végrehajtani, illetve a felsőbb szakmai vezetés által megfogalmazott célok végrehajtását koordinálni.

 

 

 

Az első pályázaton 3,2 milliót nyertek a SULINET-es számítógépek fejlesztésére (7db számítógép). A második pályázaton MPA-ból (Munkaerő-piaci Alap-ból) sikerült 10 millió forintra pályázni az OKÉV (Országos Közoktatási és Értékelési Vizsgaközpont) jóvoltából (30 db számítógép). A harmadik pályázaton 4 millió forintot nyertek (10 db számítógép). 

Három pályázaton közel 17 millió forintot nyertek, melyből összesen 47 db új Pentium 4-es multimédiás számítógépet vásároltak, plusz 1 db laptopot, 1 db projektort és egy interaktív oktatótáblát.  

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában három új multimédiás tantermet rendeztek be a pályázatokon nyert összegekből, mely fejlesztés az iskola történetében egyedülálló. 

A felsőfokú képzés jóvoltából hatalmas létszámú fiatalság jár Pollák-ba.

A következő évben már számítógépasztalokra (mert már nincs szabad hely a sok számítógép miatt), a megnövekedett tanulói létszám miatt meg legalább két új tanteremre is szeretnének pályázni 2003-ban!!!

Szentes, 2002. 11. 06.