2002. október 18-án beavatták a gólyasorsba a Boros Sámuel Közgazdasági és Humán Szakközépiskola, Szakiskola elsős, illetve kilencedikes tanulóit a Művelődési és Ifjúsági Házban.

 

Az első feladatban miden osztálynak táncolnia kellett Michael Jackson egyik dalára, mely során felmentést nyerhetnek a további faladatok alól. A produkcióban "annyira jók voltak" az osztályok, hogy a zsűri nem tudott dönteni, ezért az avatás tovább folytatódott.

 

 

 

Buli nem kezdődhet bevásárlás nélkül, tehát első feladatként, védőfelszereléssel ellátott "roller racing" versenyben egy csomag Ropit és Hubabuba édességet kellett vásárolni számlára.

 

 

 

A XXI. századot megszégyenítő frizura készítése volt a következő feladat, melyhez a felhasználható anyagok kézhezvétele után hozzá is láttak a párok.

 

 

A hajkölteményhez felhasználható anyagok: biztostű, fakanál, "büdös" zokni és lakk helyett borotvahab

 

 

 

A fodrászkodás után következett rímfaragás. Kötelező szavak (mosdószivacs, büdös banya, katarzis, kongresszus, Mici Mackó) felhasználásával rémes rímes verseket kellett faragniuk az osztályoknak.

 

Kissé megtört, de odaadóan figyelő kisgólyák!

 

 

 

Az iskolában tanító "gólyatanárok" sem maradtak ki a megmérettetésből, mert egy igen bonyolult tesztlap kitöltése szolgált fel-, ill. beavatásul.

 

A csapatOK!

 

 

Oly jól csúszik ...

 

 

ez a banán-HÉJ!

 

A táncos feladat után ...

 

 

... elszabadult a pokol!

 

Mit sütsz kis szűcs? Tán bécsukott szemmel sütsz kis szűcs?

 

Az "önként" jelentkező gólyák utolsó feladata volt, hogy ínyenc sütit készítsenek ill. formázzanak egy kis víz és liszt összegyúrásával. Minden próbálkozás ellenére csiriz lett a végeredmény.

 

 

A gólyaeskü letétele közben a kisgólyák nemcsak fél lábon, de egyesek keresztbetett újjal fogadták, hogy a menzán "saját szájuktól vonják el a a finom falatokat a végelgyengült negyedikesek javára"!

 

 

 Találkozunk 2003-ban az KÖZGÉ GÓLYABÁLON!