I. Terem-erőfesztivál

 

A Városi Sportcsarnokban 2002. október 6-án rendezték meg az első terem-erőfesztivált.

 

 

 

Az erő bajnokai megmutatták, hogy ők hogyan sétálgatnak "kofferral", ami mellesleg összsúlyát tekintve 240 kg. A második versenyszámban 45 fokos fekve nyomó padon a 110 kg-os rönköt több mint 20-szor nyomták ki fejfölé a legerősebbek.

 

 

Ha valaki emlékszik a Hudson Hawk című filmre, ahol Minerva Mayflower (Sandra Bernhard)  "NYUSZI GOLYÓ!" kiáltással hívta játékra kutyusát, a foxihoz hasonló módon csaptak le a mázsa feletti kőgolyókra a versenyzők. "Könnyed mozdulatokkal dobálták fel" 110 cm magasra a golyóbisokat.

 

 

A autó szinkrontartás versenyszám láttán kérdezhetjük, hogy mennyi lehet az emberi test tűrőképessége.

 

 

A versenyszámok végrehajtásánál lehetett taktikázni, de a taktikához is erő szükségeltetett, de voltak olyan versenyszámok amelyek jobban "feküdtek" egyeseknek. A viccet félre téve, ebben a sportban nincsenek ellenfelek, mert nem a versenytárs az ellenfél, hanem a súly. A versenyzők egymásnak segítve és buzdítva ("Mennnnyyyodacsináldmeeeghúúúúúzdfelmááárfeel")  a sportszerűség példaképeiként versenyeztek.

 

 

 

A fenti "aktatáska" 220 kg, amit minél többször kellett felemelni láb között. Egy-egy versenyszámban emberfeletti teljesítményeket láthattunk, így a feladat végrehajtása után a talpra állás is nehézségekbe ütközött, de ilyenkor a társakra számíthattak a versenyzők, akik "neitthaljmeghamemodébbhúzlak" szöveggel egyből lelket öntöttek a kimerült versenyzőbe.

 

 

 

A verseny végeredménye:

1. Dávid János (Szeged)

2. Hliniczky Márk (Zebegény)

3. Laki Gábor (Vác)

4. Királyi Norbert (Győr)

5. Kormányos Artúr (Szentes)

6. Papp Gyula (Dunaújváros)

7. Magasházi Ádám (Győr)

 

 Gratulálunk a helyezetteknek!