Útmutató a csúszdák használatához!

 

A fürdőruha "elbújtatásával" növelhetjük sebességünket!

 

Az augusztus 31-én átadott csúszdák használatát még többeknek meg kell tanulni, mert a szabálytalan és helytelen magatartás balesetveszélyessé teszi az amúgy szórakoztató csúszdákat.

Az első és legfontosabb, hogy a csúszdákat 12 éves kor alatti gyerekek, csak szülői írásos felelősségvállalási kötelezvény kitöltése mellett használhatják.

A lépcsőn óvatosan közelítsük meg a csúszdákat, mert igaz csúszásgátlós a kiképzése, de ne kockáztassunk! A különböző ékszerek (gyűrű, óra, nyaklánc, piercing stb...) megkarcolhatják a csúszda felületét, ezért azok használatát mellőzzük.

A csúszás sebességének növelése érdekében ne használjunk kenőanyagokat, mert azok ellenkezőleg hatnak a sebességre, sőt összekenjük a csúszda felületét és ezek az anyagok víztaszító hatásúak, és ezen a területen leragadhat a következő csúszó bőre, ami égési sérüléshez vezethet.

Ha valaki szeretne minél gyorsabban belecsobbanni a medencébe azoknak ajánljuk a fenti képen látható technikát! A fürdőruha "elbújtatásával" csökkenthetjük annak letapadását és így képesek leszünk megdönteni az Anakonda csúszda 13,06 másodperces rekordját.

 

 

Csúszás közben időnként útban lehet a kezünk, ezért próbáljuk meg a fejünk alá (tarkóra) tenni. Ha sikeresen lecsúsztunk, akkor igyekezzünk mihamarabb kimenni a medencéből, nehogy ránk csússzon valaki, aki az úszómester indítása ellenére hamarabb elindult a csúszdán.

A figyelmeztetéseket szemelőtt tartva mindenkinek jó szórakozást kívánunk! 

Szentes, 2002. 09. 03.