50 éves jubileum a kollégiumban

 

 

2002. szeptember 19-én rendezték meg a Terney Béla középiskola kollégium 50 éves fennállásának jubileumi ünnepi rendezvényét. Ezt a rendezvényt, nemcsak a mostani kollégisták, hanem az egykori koleszosok és kollégiumi igazgatók is megtisztelték jelenlétükkel.

Elsőként a kollégium történeti kiállítás nyílt meg, ahol kíváncsi tekintetek szemlélték a relikviákat, mert az 50 év érdekesebb dokumentumai lettek kiállítva.

Egy érdekes "napló"-t is fellapozhattak a látogatók, melyben Alföldi Róber (színész és rendező) felállította a leggyorsabban megszerzett DT igazgatói megrovás időrekordját. Az eredmény fantasztikus mert 1 hónapra volt szükség a sikerhez.

 

A naplórészlet ITT tekinthető meg!

 

 

A kiállítás után az ebédlőben tartották a jubileumi megemlékezést, melyen az egykori igazgatók "röviden" beszámoltak az igazgatásuk alatti érdekes és emlékezetes eseményekről, mely tanulságul szolgált a jelenlegi kollégiumlakók számára.

 

 

Hevesi Tamás volt kollégista és napjainkban sikeres énekes és üzletember a gimnáziumban szerzett dalai közül énekelt a hallgatóságnak, mellyel sokak szemébe könnyet csalt.

 

A képre kattintva megtekinthetjük a könyv borítóját!

 

A kiállításon látható volt az a kiadvány mely a jubileum tiszteletére készült és a Terney Béla középiskolai kollégium és annak jogelődjeinek történetét foglalja össze.

Szentes, 2002. 09. 23.