Elismerés pályázatíróknak

 

 

 

A szentesi képviselő-testület még tavaly hozott határozatában évi két alkalommal elismerésben részesítik a pályázatukkal az intézményüknek vagy a városnak pluszforrásokat szerző kollektívákat és alkalmazottakat. 

A fogadással egybekötött ünnepségre (2002. június 20.) mintegy százan voltak hivatalosak, és több mint hárommillió forint jutalmat osztottak szét közöttük. Nem csak azok kaptak "elismerést", akik a helyhatóság intézményeiben dolgoznak, de azok is, akik olyan szentesi intézményben látják el feladatukat, amelynek a megyei önkormányzat vagy a mezőgazdasági tárca a fenntartója.

2002-ben 180 pályamunka készült a városban, és mintegy másfél milliárd forintot igényeltek a különböző alapokból, valamint minisztériumoktól és más intézményektől.

Az áldozatos munkát Szirbik Imre polgármester köszönte meg a közszféra dolgozóinak, függetlenül attól, hogy munkájuk eredményeként mennyi pluszpénzzel gyarapították a város kasszáját.

A pályázatokon megítélt forrásokkal ugyanis valamennyi szentesi gazdagodott. Az év első felében több mint háromszázmillió forintot ítéltek meg a Kurca-parti település pályamunkáira a felhívások kiírói. Az esztendő hátralévő részében még mintegy kilencven pályázati anyag várja, hogy elbírálják az illetékesek.

Szentes, 2002. 06. 25.